Pro integrare

România: Gruparea AUR dorește peste 1.5 milioane de Lei de la AEP, deși inițial au declarat doar 85.100 și faptul că nu vor cere banii înapoi pentru că bătrânii au mai mare nevoie

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

AEP merge în control la AUR: Problema – o diferenţă de peste 1,4 milioane de lei la cheltuielile de campanie desi initial acestia declarau ca NU vor cere banii inapoi, fiind atunci vorba de putin peste 85.000 Lei.

După ce  iniţial au declarat că au cheltuit o suma de 85.100 RON, liderii AUR au produs documente în care cereau nici mai mult nici mai puţin de 1.527.295, 92 RON de la Autoritatea Electorală Permanentă, informează Ziare.com.

Pe langa acest aspect, dupa cum bine stim, AUR a pus in schema si propaganda acestora pe diferite site-uri facute pe genungi cum cazul 60m unde declarau mai deunazi ca NU vor cere niciun ban inapoi pentru ca batranii si copii au mai multa nevoie, referindu-se de fapt la suma initiala de 85.100 Lei.

Aceștia lasă impresia asupra faptului că sunt conduși din umbra, văzând deciziile în contradictoriu pe care le iau.

“Conform contribuţiilor publicate de AEP pe 21.12.2020, AUR a declarat 85.100 lei, mai puţin chiar şi decât unii candidaţi independenţi. AUR a înregistrat în competiţie 621 de candidaţi – un număr semnificativ pentru un partid relativ nou -, ceea ce indică cheltuieli echivalente cu 137 de lei pentru un candidat. Pe de altă parte, potrivit raportului de venituri şi cheltuieli publicat pe 15.12.2020, AUR a declarat 1,474,616.53 lei. Deşi există diferenţe minore şi în cazul altor partide, AUR este singurul unde există o diferenţă semnificativă între cele două surse”, se arată într-un raport Expert Forum privind alegerile parlamentare, scrie epochtimes Romania

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Experţii electorali consideră că suma este nerealistă, iar până la urmă, partidul lui George Simion a fost trecut cu suma de 1.527.205,92 lei.

“Văzând statistica de mai jos, comparând cu contribuţiile unor candidaţi independenţi care au declarat sume de peste 100.000 lei şi luând în considerare intensitatea campaniei desfăşurate de AUR, putem considera că suma declarată nu este realistă şi concluziona că aceste cheltuieli sunt foarte scăzute pentru un partid care a obţinut peste 9% din voturile alegătorilor”, se arată în raportul menţionat.

Contactat de Ziare.com, Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică a explicat situaţia.

“Iniţial ei au cerut suma de 85.100 de lei. Când au venit la rambursare, au făcut cerere pentru decontarea sumei de 1.527.205,92 lei, aşa că acum suntem în control să aflăm ce s-a întâmplat”, a declarat preşedintele AEP.

Mai multe  AICI

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...