Romanii din afara granitelor

România: Președintele României intervine în decizia de clasare a dosarului 10 August

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Președintele României vizibil iritat în privința deciziei de clasare a dosarului 10 August 2018 nu vrea să lase lucrurile așa și cere după cum urmează:

Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.

Dosarul 10 August 2018 nu poate fi clasat, aspectele și faptele săvârșite în August 2018 trebuie să fie explicate, detaliate și evident cei responsabili să fie trași la răspundere.

Ministrul Justiției într-o postare pe Facebook a declarat faptul că nu

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Ministrul Justiției a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care arată cum își dorește să reformeze sistemul de justiție din România. Mesajul pleacă de la decizia instanței de a închide definitiv dosarul „10 August”.

„Am fost pe 10 August 2018 în Piața Victoriei alături de familie, prieteni şi colegi. Am văzut ce s-a întâmplat acolo. Am inhalat gaze lacrimogene, iar unii dintre prietenii și colegii mei au fost bătuți și răniți. Doar pentru că au îndrăznit să își strige nemulțumirea față de niște guvernanți iresponsabili, care ne amanetau viitorul copiilor și încercau să ne arunce la marginea lumii civilizate”, scrie Stelian Ion.

Ministrul Justiției spune că nu va comenta decizia instanței cu privire la acest dosar și nici nu își va împărtăși emoțiile legate de acest subiect, el doar amintește că este unul dintre cei care au formulat o plângere penală după acele evenimente.

„Privind în ansamblu, sistemul de justiție are nevoie de o reformă profundă, iar legile după care funcţionează trebuie îmbunătăţite. Sistemul pe care îl așezăm acum le va garanta și copiilor noștri că pot trăi aici, într-o țară civilizată, în care domnește legea, unde furtul este pedepsit ferm, iar munca este premiată. O țară în care își pot exprima opiniile fără să li se pună pumnul în gură și fără să fie gazați sau bătuți”, mai spune Stelian Ion.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030