România – Răspunsul Ministerului de Externe pentru repatrierile din Italia

Comunitatea Diaspora.Ro a trimis ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, o scrisoare prin care îi cerem acestuia să pună la dispoziţie zboruri pentru cetăţenii care, rămaşi fără alternative, sunt nevoiţi să revină în ţară. În această scrisoarea,susţinem că am aflat că Guvernul nu mai are intenţia de a programa în perioada următoare zboruri de repatriere, şi atragem atenţia că această situaţie îi poate împinge la măsuri disperate pe cei ajunşi în situaţii limită.

Astăzi am primit răspunsul M.A.E. care după cum se poate observa, nu spune prea multe. O mulțime de cuvinte puse pe 2 foi A4 care în realitate nu spun nimic concret. Suntem de acord cu M.A.E. asupra faptului că Ambasada României la Roma și consulatele de pe teritoriul Italiei fac eforturi reale,(o putem spune la modul cel mai sigur datorită contactului avut în ultima perioadă cu diversele consulate și am putut constata implicarea și umană din partea acestora) dar din punctul de vedere al voluntarilor care se ocupă cu rezolvarea problemelor cetățenilor români aflați pe teritoriul Italiei, ne reiese și faptul că, oricat ar dori de mult aceste consulate să facă, sunt legați în primiul rând de măsurile dispuse de către Ministerul de Externe al României care în privința Italiei și al Spaniei au fost abandonate.

 

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More