Pro integrare

România – scrisoarea către comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

  • Către Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării
  • Camera Deputaților
  • eMail – cromanii@cdep.ro
  • tel:  021 4141222;
  • fax: 021 4141223

Prin prezentul înscris, noi, românii din afara graniţelor, vrem să vă aducem la cunoștință după cum urmează:

În toată perioada stării de urgență am monitorizat cu mare atenție activitatea acestei comisii al cărei scop principal este de a comunica si de a veni in sprijinul românilor de pretutindeni.

Această comisie, din luna Februarie şi până în prezent s-a reunit de 24 de ori dintre care doar o singură dată a avut pe ordinea de zi problemele românilor din afara granitelor. În urma şedinţei din 02.04 nu ne-a fost comunicat rezultatul acestor discutii, deşi  atât comunitatea diaspora.ro cat si alte 2 comunităţi, vă semnalau probleme importante.

Circa 30% din populaţia României lucrează peste hotare iar din acest numar, circa 1 milion reprezintă muncitorii cu contracte temporare sau sezoniere. Avem probleme grave în Italia, Spania, Germania, Austria, Anglia, Franta dar si in alte țări din Europa. Problema principala în momentul de faţă, este cea a transportului spre România pentru persoanele care nu mai au alternative şi si-au epuizat toate resursele economice în aşteptarea unei soluţii. Soluţie care pare că nu se doreşte a fi găsită astfel încât ei sa se poată intoarce la casele si familiile lor din România.

Românii care totusi au reuşit prin diferite metode sa reintre în ţară, au avut parte de numeroase abuzuri şi au fost tratataţi cu un mare dispreţ, iar dumneavoastrâ nu ati facut nimic în acest sens.

Ne-aţi ignorat!

Pentru această comisie NOI nu am existat. Nu v-am vazut si nu am simţit în niciun fel ca existaţi.

Cu toate acestea, partea civică a susţinut fără incetare românii aflaţi în dificultate, am ajutat sau adunat români de pe străzi. Pe dumneavoastra, nu v-am vazut să cereţi vreo măsura pentru a ne ajuta, ba dimpotriva. Puţinele zboruri de repatriere (NU UMANITARE)  care au fost puse la dispoziţie de către Guvernul României, au pus în vânzare bilete la un preţ extrem de scump, având in vedere situaţia proastă in care aceştia se aflau deja.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Văzând ignorarea de care aţi dat dovadă, vă anunţăm noi ce s-a întâmplat  in ultimele 2 luni cu românii  din afara ţării.

Am avut români care au fost daţi afară din case pentru că au rămas fara loc de muncă sau din alte motive iar aceştia nu avut posibilitatea de a se întoarce în ţară. Cetăţeni români care au rămas efectiv pe străzi, care nu au mai avut ce să mănânce. Alţii au fost abandonaţi pe drum sau talhăriţi în încercarea de a reveni în ţară cu mijloace de transport alternative, rămânând fără opţiuni.

Atât această comisie cât şi Guvernul României , au dat dovadă nu doar de IGNORARE dar şi de NEPĂSARE. Vă  promitem un lucru! Vă promitem că vom distribui aceste rânduri masiv, astfel încat să ajungă la cât mai mulţi români plecati din ţară.

Atunci cand va trebui să votăm ne  vom aduce aminte, numele tuturor celor care fac parte din această comisie, şi anume:

 

1. Preşedinte Codreanu Constantin PMP
2. Vicepreşedinţi Popescu Nicolae-Daniel
vicepreşedinte din 30 oct. 2018
USR 07.06.2017
3. Roman Ioan Sorin
vicepreşedinte din 28 dec. 2016
PSD
4. Velcea Nicolae PSD
5. Secretari Lupescu Dumitru
secretar din 11 dec. 2018
USR 31.10.2018
6. Radu Nicolaie-Sebastian-Valentin PSD
7. Membri Băişanu Ştefan-Alexandru PSD 13.06.2017
8. Buican Cristian PNL 11.12.2017
9. Coliu Doru-Petrişor PMP
10. Dobrovie Matei-Adrian PNL
11. Fădor Angelica PNL
12. Georgescu Nicolae PSD 13.09.2017
13. Gilia Claudia

 

PSD 19.09.2017
14. Lupaşcu Costel PSD
15. Pirtea Marilen – Gabriel PNL
16. Văcaru Alin Vasile PRO Europa 12.06.2019
17. Vîrză Mihăiţă PSD 18.09.2019
18. Voicu Mihai Alexandru PNL

Acest document a fost transmis în format electronic comisiei sus menționate, iar în cursul zilei de astăzi, Marian Moroșanu, o va duce personal presedintelui comisiei.
documentul integral

[flipbook pdf=”https://diaspora.ro/wp-content/uploads/2020/05/Cc100.pdf”]

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...