Take a fresh look at your lifestyle.

România – Se renunță la carantină!

128

Persoanele care se întorc în România ar putea scăpa de măsura carantinării timp de 14 zile. Miercuri, ministrul Nelu Tătaru a anunţat că grupul de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii va propune CNSU (Comitetul Național pentru Situații de Urgență) şi Guvernului României să înlocuiască această carantină cu obligativitatea prezentării unui test negativ pentru COVID-19.

Ministrul Sănătăţii a indicat şi cine va plăti pentru acest test: „Cel care se întoarce în țară suportă costul”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit G4Media. Decizia cu siguranta va fi atacata la CCR iar obligativitatea platii va cade in responsabilitatea Guvernului intrucat statul nu poate dispune masuri sanitare sau controale de specialitate obligatorii prin Decret Guvernamental specificand ca plata va fi suportata de catre persoana in cauza. Total in contradictoriu cu normalitatea.

În urmă cu două zile, şi premierul Ludovic Orban afirmase că autorităţile din România se gândesc la posibilitatea înlocuirii măsurii carantinei pentru 14 zile în cazul în care persoanele care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19 prezintă un test negativ pentru noul coronavirus.

„Facem o analiză pe fiecare ţară şi vom decide în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Sunt restricţii obişnuite. Noi am aşteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru situaţiile de răspândire a virusului.

Săptămâna aceasta vom analiza evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, declara, luni, Ludovic Orban.

[post]

Vino alaturi de noi pe facebook!
Daca doresti ne poti sustine activitatea prin paypal


Alătură-te grupului nostru de Facebook

Comunitatea Diaspora.Ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More