Pro integrare

România – situația la frontieră în ultimele 24 de ore

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 27.320 persoane, cetățeni români și străini şi 18.340 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 12.430 persoane cu 9.190 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 14.890 persoane cu 9.150 mijloace de transport.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 16.700 de persoane şi 11.700 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 7.900 de persoane cu 6.100 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

39 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 3.200 lei;
valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 11.900 lei.
nu s-a permis ieşirea a 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursa Poliția de frontieră
[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...