Pro integrare

România – țara unde infractorii devin deputați, dosarul mineriadei se întoarce la parchet!

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Corupție sau incompetență?
Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus astăzi, printr-o sentință definitivă, reînceperea urmării penale de la 0 în dosarul Mineriadei din iunie 1990, potrivit minutei de ședință.
Dosarul Mineriadei fusese trimis spre a fi judecat în luna iunie 2017 și a stat trei ani în camera preliminară. Sentința este definitivă!

Acum urmează întoarcerea dosarului la Parchetul Militar și refacerea rechizitoriului, la 30 de ani de la comiterea atrocităților de la Mineriada din 13-15 iunie, când cel puțin 4 persoane au fost ucise de mineri, alte mii fiind rănite. scrie g4media.ro

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

13 persoane, în frunte cu Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Mugurel Florescu, Miron Cozma, Adrian Sârbu și Cazimir Ionescu sunt acuzate de procurori în acest dosar de infracțiuni contra umanității, fapte pedepsite cu închisoare pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

Potrivit procurorilor militari, în zilele de 11 și 12 iunie 1990, autorităţile statului au hotărât să declanșeze un atac violent împotriva manifestanților aflați în Piaţa Universităţii din Bucureşti, care militau în principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara și își exprimau, în mod pașnic, opiniile politice în contradicție cu cele ale majorității care forma puterea politică la acel moment. În acest atac au fost implicate, în mod nelegal, forțe ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării.

mai multe Aici

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...