România – Ungaria – Societate funerară din Spania repatriează trupurile a 4- a concetățeni , dar nu se mai pot întoarce fără “marfă”

Cetățenii români care au reședința în Spania sau Italia , sunt batjocoriți la vama din Nădlac atat de către autoritățile Române cât și de cele Ungare.
Acestora, li se spune cu zâmbet pe față că nu vor părăsi România, chiar daca în România nu au o casă sau o sursă de venit. Cei de la MAE, pur și simplu nu sunt interesați, iar în acest caz vorbim clar despre românii din Diaspora, cei care erau lăudați pană de curând de Președintele României și alte autorități.
O doamnă spune că a intrat în România pentru a repatria trupurile a 4 conaționali care au decedat pe teritoriul Spaniei (precizăm că nu datorită COVID-19). Aceasta, la sosirea in vamă, a fost tratată cu indiferență și lipsa totală de respect ,nu doar de autoritațile Ungare, dar și din partea celor Române, care asistau zâmbitori la jignirile adresate doamnei Mătinaș.
Se trăiește un sentiment de trădare. Ca cetățean român, să fi jignit de către organele de control ale unei alte țări chiar în fața autorităților Române, iar aceștia să susțină frenetic un asemenea comportament. Este o denigrare la adresa tuturor cetățenilor României. Nu putem pretinde respect în fața nimănui, când lipsa de respect este propagată autorităților din alte țări tocmai de către autoritățile României.

După ce a întampinat mai multe serii de probleme pentru reîntoarcerea în Spania, doamna în cauză a fost introdusă și în carantină pe teritoriul României, cu toate că se afla doar în tranzit. La ieșirea din carantină, problemele cu proasta organizarea din M.A.E. / M.A.I. au continuat în dauna cetățenilor români.

Doamnei, i s-a și spus la un moment dat, că dacă avea ceva “marfă”, putea să iasă din România. Precizăm că doamna în cauză deține o firmă de transport ale persoanelor decedate.
În această cauză mai multe Asociații Civice au trimis scrisori către M.A.E.. Încă asteptăm explicațiile acestora.

Protagoniștii au reusit sa ajungă ieri cu un avion pus la dispoziție de către ambasada Spaniei la București pentru cetățenii spanioli sau cu domiciliul in Spania, la fel cum s-a întamplat în cazul cetățenilor români cu domiciliu în Italia.
Mai mult respect se primește din partea autorităților țărilor de domiciliu, decât de la cele natale. Păcat, domnilor Guvernanți / Parlamentari, să vă fie rușine! La vot ne vom aduce aminte. Nu uităm ceea ce faceți în aceste momente, atât cu cetățenii români care domicilează în țară cât și cu cei care au domiciliul în afara țării.

Vă invităm să vă înscrieți pe grupui Colegi de vamă creat în acest sens
Ieșirea din România pentru autoturisme este permisă doar cu destinația Ungaria, Austria și Germania, evident cu documentele necesare.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More