Pro integrare

România USR – „oameni noi în politică” – socrul de la PCR – ginerele candidat pentru SENAT- USR GORJ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ilie Morega, decorat de Ceaușescu pentru rezultate deosebite ca membru PCR cu titlul Erou al Muncii Socialiste a dominat viața politică a Gorjului până în 2007. Atunci a fost trimis în judecată de DNA pentru trei infracțiuni de instigare la abuz în serviciu. În 2008, Morega a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție împreună cu ministrul muncii Paul Păcuraru.

Pe lângă sloganul „Jos Ceauşescu”, în timpul evenimentelor din decembrie 1989 din Târgu Jiu s-a strigat şi Jos Morega. Dan Ilie Morega era pe atunci preşedintele Uniunii Judeţene a Cooperaţiilor şi era un adevărat tartore al judeţului pentru că o mare parte din mărfurile care ajungeau în Gorj treceau prin depozitele unităţii conduse de el, după care erau distribuite către magazinele din toate comunele şi oraşele.

După evenimentele din decembrie 89, în care a fost în pericol, Morega a ajuns tot pe funcţii cheie. În perioada următoare a fost directorul FPS Gorj şi s-a ocupat de privatizări. În perioada 1996-1997 a ocupat funcţia de prefect al judeţului Gorj. Relaţiile pe care şi le-a păstrat l-au propulsat mai tot timpul în funcţii de conducere. Astfel, Morega a ocupat funcţiile de expert guvernamental, subprefect de Gorj, iar în perioada 2008-2012 a fost deputat PNL. A trecut prin mai toate partidele, de la UNPR şi PRM şi până la PNL, unde a fost preşedintele organizaţiei judeţene.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Ginerele lui Morega validat drept candidat USR

Arhitectul Cornel Răducan, ginerele lui Dan Ilie Morega, a fost votat de 200 de delegați ai USR Gorj drept candidatul care să deschidă lista pentru Senatul României. La Camera Deputaților a fost preferat chiar președintele organizației, Radu Miriuță.

Acesta a infirmat, contrar evidențelor, faptul că s-a luat în discuție promovarea fostului șef al Complexului Energetic Oltenia.

Liderii locali din Gorj pregătesc baronizarea USR

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Cornel Răducan Morega este anunțat de șeful USR Gorj drept primul candidat al partidului pe lista de Senat.

„Dinel (nr. președintele USR Gorj) le si explică supușilor lui că ginerele lui Morega are BANI și INFLUENȚĂ. Răducan Morega Corneliu este arhitect si are doua firme care trăiesc din contracte cu primării din Gorj.
In ultimele decenii, Târgu Jiul s-a ”romanizat” arhitectural, devenind o imensa țigănie, dar Raducan Morega Corneliu n-a avut nicio obiecție. Din contră, a pus si el umărul si si-a văzut de contractele lui, cu primăriile.
Acum a ajuns pe locul 1, pentru Senat, pe lista USR, fiindcă are BANI si INFLUENTA. Si un tată socru pe care-l cheama Dan Ilie Morega”, susține într-o postare ziaristul de investigații din Gorj, Narcis Daju.

Jurnalistul prezintă și dovezi. El publică capturi de ecran cu discuțiile din cadrul USR pe marginea stabilirii candidaturilor.

Morega jr vrea să bage bani în USR

Într-o postare din grupul USR Gorj, președintele formațiunii îl laudă pe ginerele lui Dan Ilie Morega. „La Senat discuția colegilor cam rămăsese pentru Cornel Răducanu, arhitect la Tg Jiu, care a fost invitat în USR pentru a ajuta echipa noastră și care, după discuții cu familia a zis că se implică și ne ajută cu tot ce poate (bani, influență)

Practic, filiala USR din Gorj urma să fie finanțată de Cornel Răducanu, ginerele lui Morega. Acesta este motivul pentru care în discuție, șeful USR a specificat că arhitectul a trebuit să discute cu „familia”. Proiectul de baronizarea USR putea începe.

Sursa psnews.ro

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...