Pro integrare

România – Vama Nădlac – Nu se iese – Oameni blocați de zile întregi în vamă – Nu sunt lăsați nici cei care ar trebui sa fie lasati

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

La vama Nădlac problemele sunt complexe. Cetățenii care se îndreaptă spre orice altă țară de reședință ,în afară de Ungaria sau Austria, sunt blocați.
Un vehicul care a venit în Romania pentru a transporta corpurilor a 4 concetățeni decedați, (nu datorită COVID – 19) din Spania, nu s-a mai putut întoarce pentru că în vamă șoferului i s-a spus, cităm:
„nu aveți marfă”, atat de ridicolă este situația.

Mai multe nave de croazieră au ajuns pe teritoriul Italiei zilele trecute, iar firmele respective, fiind societăți care se respectă, au pus la dispoziția clienților, microbuze care să îi ducă pe aceștia pana la vama statului de reședință, au fost evident și cetățeni români, acei șoferi, după efectuarea curselor, au rămas, în cazul României, blocați pur și simplu în zona neutră dintre vama Romaniei și cea a Ungariei. După intervenția autorităților Italiene aceștia au fost lăsați să se reîntoarcă în Italia.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Germania a introdus carantină obligatorie, în teorie sunt 14 zile pentru oricine intră pe teritoriul acesteia, în practică sune persoane care au intrat acum 1 oră în Germania iar acestea nu au fost introduse în carantină.
Sute de cetățeni români sunt blocați în vama Nădlac fără prea multe explicații din partea autorităților române cu privire la ce ar trebui să facă sau din ce motive nu sunt lăsați să treacă, iar cine refuză sa părăsească zona adiacentă punctului de trecere al frontierei sunt amenințați cu carantina obligatorie. Evident, Poliția de Frontieră ar trebui să acorde mai mult respect cetățenilor români, în loc să îi lase să aștepte prin parcările din zona vamei Nădlac de zile întregi sau având o atitudine sfidătoare când le ordonă acestora să parăsească zona.
Autoritățile Române de la vama Nădlac trateaza cetățenii români cu o foarte mare superficialitate și lipsă de respect, aceste aspecte putand fi observate cu ușurință chiar și de către autoritățile Ungariei sau cele ale Austriei.
Pe partea Ungară – Nădlac – sunt prezenți și polițiștii de frontieră din Austria.
Oamenii au reședința în alte state Europene , au locuri de muncă unde mulți dintre aceștia sunt așteptați. Sunt si copii, nimeni nu îi bagă în seamă!
A fost contactată Ambasada Romaniei în Ungaria care ne-au explicat faptul că situația este datorată altor state decât România, în acest caz, Ungaria – Austria blochează accesul celor care sunt în tranzit.

Citeste si:  Tamara Buciuceanu-Botez a murit! Românii nu o vor uita pe marea actriță


credit și autor video Moldovan Marius Adrian
Revenim

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...