Pro integrare

Românii care au ales să reintre in tara în cea mai delicată perioadă a vieții, NU reprezintă nici România si nici Diaspora

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In editia din aceasta seara a programului de stiri, DIGI24 a transmis un interviu realizat in cea mai traficata vama rutiera a Romaniei , Nadlac Arad, unde se formase o coada de sute de masini care asteptau sa intre in tara. In aceste masini mii de romani se intorc acasa, unii din tari in care opereaza restrictii de circulatie, ca de exemplu Italia.
Reamintim ca Italia a fost declarata integral de catre Guvernul Italiei zona rosie pentru corona virus COVID-19 ocazie cu care au fost instituite masuri exceptionale in incercarea de a se opri expansiunea virusului.
Printre aceste masuri se numara interdictia de a parasi teritoriul Italiei, interdictie ignorata de multi compatrioti de-ai nostri.
Acestia au preferat sa se intoarca in Romania ignorand pericolele la care se expun pe ei insisi cat si familiile lor ramase in Romania. Tara noastra are capacitate limitata de a face fata unei crize sanitare iar starea de sanatate a celui mai expus segment la atacul COVID, batranii lasa in general de dorit din cauza vietii marcate de lipsuri.
Guvernul Italian a venit in sprijinul cetatenilor sai care sufera mari pierderi financiare in urma tulburarii activitatii economice, printr-o masura de sistare a platilor chiriilor si ipotecilor pana in momentul cand va fi ridicata alerta rosie.
Romania nu va putea face asta pentru cetatenii sai afectati de epidemie. De aceea consideram ca orice calatorie efectuata in conditiile incalcarii normelor de carantina indiferent de scopul ei devine un act manifest de desconsiderare a sigurantei publice.
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...