Pro integrare

Rusia – Navalnîi a fost dus la Khimki, nu l-au lăsat pe avocat să intre

Apeluri din partea UE și SUA: "Eliberați-l". Disidentul s-a întors ieri în Rusia, după cinci luni petrecute în Germania, unde fusese tratat pentru presupusa otrăvire. Di Maio: "Eliberarea imediată"

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

 

După arestarea sa, Alexei Navalnîi a fost dus la al doilea departament al Ministerului de Interne din orașul Khimki, în apropiere de Moscova, transmit susținătorii opoziției, preluate de ziarul online Meduza. Navalnîi și-a petrecut noaptea acolo, iar avocatul său nu a fost lăsat să intre.

Apeluri pentru eliberarea sa vin din partea  Uniunii Europene și Statele Unite. Germania cere Moscovei să-și „elibereze imediat” adversarul Politic. Arestarea sa, a declarat ministrul german de externe Heiko Maas, „este total de neînțeles”.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Președintele în funcție al Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, a calificat arestarea ca fiind „inacceptabilă” și a cerut eliberarea sa imediată, în timp ce Lituania a înaintat deja o propunere de noi sancțiuni europene împotriva Moscovei. „Arestarea lui Navalnîi la sosirea sa în Rusia este o chestiune foarte gravă, care ne îngrijorează. Cerem eliberarea lui imediată. Și ne așteptăm ca drepturile sale să fie respectate”.

Ministrul de Externe Luigi Di Maio a scris pe Twitter.

„Arestarea lui Navalnîi la întoarcerea sa în Rusia este inacceptabilă. Drepturile fundamentale nu sunt negociabile, respectarea lor precede orice formă de cooperare și trebuie cerută de Italia și de întreaga Europă: în fața unor astfel de episoade, se măsoară semnificația Uniunii noastre”.

Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico, a scris pe Twitter:

Statele Unite condamnă, de asemenea, cu fermitate arestarea lui Navalnîi. Acest lucru este declarat de secretarul de stat american Mike Pompeo, exprimându-și „marea îngrijorare” față de încă o încercare de a reduce la tăcere opoziția și o voce independentă. Președintele ales Joe Biden, prin consilierul său pentru securitate națională, cere eliberarea imediată.

Citeste si:  Își obliga soția româncă să se prostitueze cu fetițele în casă

Alexei Navalnîi s-a întors în Rusia. Așa a promis. Și agenții unității de operațiuni a Serviciului Federal al Penitenciarelor l-au preluat de la usile aeroportului Sheremetyevo, conform programului. Deci, nici o surpriză, cu excepția deturnarea avionului (ar fi trebuit să aterizeze în Vnukovo). „Aceasta este casa mea, sunt fericit să fiu aici”, a spus el pe internet cu puțin timp înainte de arestare. „Nu mi-e frică și nici ție nu trebuie să-ți fie frică.”

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...