Ultimate magazine theme for WordPress.

S-a ajuns la un acord pentru Brexit.

32


„Acolo unde există voință, există o înțelegere – avem una! Este un acord echitabil și echilibrat pentru UE și Marea Britanie și atestă angajamentul nostru de a găsi soluții. Recomand Consiliului Uniunii Europene să susțină această înțelegere”, a scris pe Twitter Jean-Claude Juncker.
Acordul a fost încheiat între Uniunea Europeană și Marea Britanie înaintea întâlnirii dintre liderii europeni de la Bruxelles.


Și premierul britanic Boris Johnson a postat un mesaj pe Twitter prin care anunță încheierea acordului.
„Avem un acord nou, prin care preluăm controlul – acum Parlamentul ar trebui să finalizeze sâmbătă Brexit-ul, astfel încât să putem trece la alte priorităţi, cum ar fi nivelul de trai, NHS, criminalitatea şi mediul nostru”, afirmă premierul britanic într-un mesaj pe Twitter.
„Acolo unde există voință, există o înțelegere – avem una! Este un acord echitabil și echilibrat pentru UE și Marea Britanie și atestă angajamentul nostru de a găsi soluții. Recomand Consiliului Uniunii Europene să susțină această înțelegere”, a scris Juncker pe Twitter.
Cele două părți lucrează acum la întocmirea documentului oficial al acordului, dar încă este necesară aprobarea celor două parlamente: britanic și european.
Liderii Uniunii Europene se reunesc joi şi vineri pentru a discuta despre Brexit. Marea Britanie ar urma să se retragă din UE pe 31 octombrie. Camera Comunelor a adoptat o lege care prevede amânarea ieşirii Marii Britanii din UE dacă nu se ajunge la un acord Brexit.
Lira sterlină a crescut cu 1% faţă de dolar, imediat după anunţarea acestui acord.
sursa
[post]
[cosmin]

- Advertisement -

Cmentariile sunt închise