Scotia – parintele Ioan-Florin in slujba aproapelui

Fiecare om intalnit isi lasa o amprenta asupra noastra, in functie de ceea ce suntem dispusi sa vedem; eu am participat la cateva slujbe duminicale ale parintelui Ioan-Florin, pline de compasiune si bunatate, care se incheiau mereu cu un mesaj unic, iar in contextul actual pandemic isi ofera din nou si mereu ajutorul :
“Dragi prieteni și membri ai Parohiei Edinburgh,

Sper din tot sufletul că sunteți bine atât voi, cât și familiile voastre din țară.

𝟭. Știu că sunteți îngrijorați pentru voi, știu că vă gândiți la cei de-acasă, așa cum mă gândesc și eu la mama mea, care e singură într-un apartament din Iași, dar acum mai mult ca niciodată trebuie să trecem prin toate UNIȚI, pentru că aici nu ne avem decât unii pe alții.

Iertați-mă, dar cine se gândește în aceste zile doar la el nu-și merită numele de frate al nostru și nici binecuvântarea lui Dumnezeu.

Amintiți-vă de cuvintele Mântuitorului, pe care le-ați auzit de atâtea ori, dar care parcă primesc acum o semnificație nouă, actualizată: „Cine va vrea să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine îşi va pierde sufletul pentru Mine îl va afla” (Matei 16,25).

Să ne punem așadar sufletul unul pentru altul, în rugăciune, în purtare de grijă, în ajutor direct mai ales, și așa vom trece împreună și prin această încercare, căci „cu noi este Dumnezeu” și „de voi şi umbla în mijlocul morţii, nu mă voi teme de rele, că Tu cu mine eşti” (Psalmul 22,4).

𝟮. Dragi prieteni, parohia scoțiană care ne găzduiește ne-a cerut ieri SUSPENDAREA tuturor slujbelor și a oricărei activități cu public, până la încetarea epidemiei. Aceasta înseamnă că toate programările bisericii comunicate până acum, personal sau pe email (spovedanii, botezuri, nunți etc.), SE ANULEAZĂ.

Consider că aceasta este o măsură bună și necesară, deși consecințele sunt grele pentru comunitatea noastră. Dar îmbolnăvirea aproapelui din neglijența noastră ar fi fost o consecință și mai gravă, iar pentru evitarea ei nici un preț care ni se cere nu este prea mare.

𝟯. Am primit însă permisiunea proprietarilor de a sluji duminica Sfânta Liturghie în cadru privat (maximum patru persoane) și DE A TRANSMITE SLUJBA ÎN DIRECT PE FACEBOOK.

Așadar, nu ne vom mai putea întâlni la biserică probabil o perioadă mai lungă de timp, dar voi trebuie să știți că Sfânta Liturghie în parohia noastră nu va înceta. Se va înălța la Domnul cu și mai multă stăruință, cu și mai multă pocăință, clopotul bisericii va bate la aceleași ore, și chiar dacă voi nu veți fi în biserică, voi pomeni mereu numele voastre, casele voastre, pe copiii voștri, iar voi vă veți ruga de acasă și astfel vom fi împreună în duh, în rugăciune și în cuvânt.

𝟰. Dragi prieteni, vă asigur că vom fi împreună nu numai în rugăciune, ci și ÎN AJUTORUL DIRECT AL CELOR CARE SE VOR AFLA ÎN NEVOIE.

În acest scop, am organizat duminica trecută un grup de voluntari, gata să vină oricând în sprijinul persoanelor și familiilor din parohie aflate în mod special în dificultate în aceste zile. Lista voluntarilor rămâne deschisă și vă rog să vă alăturați efortului nostru.

VOM AVEA ÎN CEL MAI SCURT TIMP UN PLAN DE ACȚIUNE CONCRET, pe puncte, pe situații care pot apărea în comunitatea noastră, pe măsurile pe care le puteam lua la nivelul nostru.

Până atunci, oricine se află în aceste zile într-o situație în care are nevoie de ajutorul nostru (fie că este autoizolat în casă, în carantină, bolnav etc.) este rugat să mă contacteze de îndată la tel 07492 299 927. De asemenea, dacă știți persoane sau familii din comunitate aflate în dificultate, vecini, prieteni, cunoștințe, vă rog să mă anunțați imediat, ca să vedem cum putem interveni.

𝟱. În același timp, atâta vreme cât dispozițiile oficiale nu ne vor interzice ieșirile și întâlnirile private, și având grijă în mod deosebit să respectăm măsurile de igienă recomandate, vă voi putea vizita acasă ACOLO UNDE NU SUNT PERSOANE VULNERABILE pe cei care doriți să vă spovediți, să vă împărtășiți, să vă botezați copiii în regim de urgență, să aveți sfântul maslu etc. Nimeni nu rămâne singur, voi ajunge oriunde sunt chemat! Vom face câte o mică biserică din fiecare casă care va avea nevoie de rugăciune, ajutor și comuniune.

Sus să avem inimile! Punem înaintea Domnului toate grijile noastre, ne lăsăm cu toată credința în mâinile Lui, postim un pic, ne rugăm un pic, și mai ales rămânem uniți ca să trecem împreună peste această încercare.

părintele Ioan-Florin” sursa Facebook

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More