Sidonia Susanu. Foto: Facebook

Sidonia Susanu, medic chirurg din Iași, efectuează intervenții chirurgicale de reconstrucție care pot fi considerate adevărate miracole. Sunt peste 50 de copii ale căror picioare sau brațe au fost smulse în urma unor accidente grave și care acum aleargă și își pot îmbrățișă părinții datorită priceperii ei.

Sidonia Susanu spune că efortul și oboseala intervențiilor care durează și mai bine de 20 de ore sunt compensate de recunoștința din ochii micilor pacienți, scrie Digi 24.

I-am spus că atunci când vei avea primul salariu din munca ta, ai să ai voie să îmi cumperi o floare. Peste ani copilul devenit adult a terminat studiile superioare, s-a angajat și din primul ei salariu mi-a cumpărat o floare și a venit să-mi mulțumească pentru că în urma cu mai bine de zece ani am ajutat-o într-o situație delicată din viata ei.

Pentru medicul Sidonia Susanu, șeful secției de chirurgie plastică și reparatorie de la Spitalul Sfânta Maria din Iași, acesta a fost unul dintre cele mai emoționante gesturi de mulțumire din partea unui copil care a întrebat-o cum poate să o răsplătească pentru ca i-a salvat viața.

Într-o medie de cinci replantări pe an, probabil că sunt deja în jur de 50 de membre replantate, aici neîncadrându-se segmentele de membre mici, degete amputate.” – Sidonia Susanu

La sfârșitul anului trecut, medicul Sidonia Susanu a reușit să reatașeze brațele unei adolescente din Botoșani, o premieră pentru România și Europa, al doilea caz de acest fel din lume.

Sunt intervenții care durează și 20 de ore, în care limitele medicinei sunt forțate la maximum.

În mod standard protocolul presupune ca un singur membru sa fie replantat, cel care este cel mai puțin afectat.

Sunt până la 20 de medici care participa la o astfel de intervenție, iar presiunea este uriașă. Cea mai mare dorința este ca acel copil sa își poată folosi din nou picioarele sau brațele.

V-ar putea interesa și:

The post Sidonia Susanu, medicul care face miracole. A replantat peste 50 de brațe și picioare unor copii appeared first on .

Diaspora Ro