Sursă foto: ObservatorNews.ro

Un caz revoltător, are pune serios la îndoială zicala că cel mai bun medic este trenul spre București, a avut loc recent la Spitalul de Copii “Victor Gomoiu” din capitală.

O fetiţă de un an are corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost trimişi să aştepte consultul într-un container în care funcţiona o lampă cu ultraviolete, pentru sterilizare. Când au ajuns acasă, bebeluşul şi tatăl şi-au pierdut vederea câteva ore, au avut dureri mari de ochi şi a început să li se desprindă pielea de pe faţă. Directorul spitalului a cerut scuze părinţilor şi a promis că angajatul nepăsător va fi sancţionat, scrie ObservatorNews.ro.

„Am mers pentru o răceală şi ne-am întors cu o problemă mult mai gravă”. Părinţii şi-au dus bebeluşul răcit la camera de gardă de la Spitalul de Copii Victor Gomoiu. “Am intrat la triaj într-un container amenajat. Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soţul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă”, mărturiseşte Alexandra Mocănașu, mama fetiţei.

Timp de o oră, tatăl şi fetiţa au aşteptat medicul de gardă, lângă lampa UV. “Am stat cu copilul acolo tot acest timp, până a venit doamna doctor să o consulte. Când a intrat doamna doctor, a stins lampa. Pur şi simplu a stins-o şi şi-a văzut de consultul copilului, după care s-a dus înapoi în spital”, spune Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Au primit o reţetă şi au fost trimişi acasă. După o oră, au început problemele.

„Când am ajuns acasă, la jumătate de oră a început el să aibă mâncărimi la sprâncene, gene şi după câteva minute au început durerile, usturimile”, adaugă Alexandra Mocănașu, mama fetiţei. “În seara aceea nu am putut deschide ochii sub nicio formă pentru că mă usturau foarte tare. E ca şi cum ai primi o mână de nisip în ochi continuu. Ochii erau foarte umflaţi şi pur şi simplu mi-a curs apă din ochi, pentru că se lipiseră. Am crezut că nu mai deschid ochii niciodată să mai văd”, povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei. 

Imediat după, fetiţa de un an a început să aibă aceleaşi simptome. În cele din urmă, după două apeluri la ambulanţă, mama şi fiica au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu. Medicii de acolo le-au spus că nu pot trata bebeluşul, aşa că aceeaşi salvare le-a dus la spitalul de oftalmologie. 

„I s-a spus că ştim situaţia, au mai fost cazuri, este de la o lampă UV. Este ca şi când ar fi sudat fără ochelari foarte mult timp. I-au pus anestezie, ca să-i poată verifica ochişorii. Când a fost verificată, au spus că are corneea arsă”, mai spune Alexandra Mocănașu, mama fetiţei. 

„Simte durere vie, asta simte pacientul. Se întâmplă toate lucrurile acestea în decurs foarte, foarte scurt, vorbim de câteva minute”, a explicat Roxana Cuzubaş, medic oftalmolog

Directorul Spitalului Victor Gomoiu a aflat despre incident abia după două zile.

„Am fost sunat de managerul spitalului. Mi-a spus: A fost cumva un asistent mai îngâmfat care v-a primit? I-am spus da, chiar el a fost. Mi-a zis că îi pare rău pentru situaţia în care ne aflăm, dar ei sunt într-o situaţie şi mai dificilă din cauza lipsei de personal”, povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

The post „Simte durere vie.” O fetiță de un an are corneea arsă după ce a fost expusă la raze UV într-un spital din București appeared first on .

Diaspora Ro