Pro integrare

Siria: Atac aerian american împotriva unui grup pro-Iran din Siria

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Armata SUA a efectuat un atac aerian, primul de la preluarea mandatului de către Joe Biden, împotriva unei grupari pro-iraniene din Siria, după cele trei atacuri împotriva forțelor americane din Irak. Relatează presa americană, citând surse din Pentagon.

Atacul, coordonat direct de către președintele SUA, a fost menit să afecteze capacitatea teroriștilor de a efectua noi atacuri în viitor. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, există “cel puțin 17 victime”.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

“Suntem încrezători asupra faptului miliția Pro Iran din IRAK a fost dezstabilizata puternic și nu mai avea capacitatea de a ne ataca forțele armate pe viitor, suntem convinși că cele trei atacuri împotrivă militarilor SUA din IRAK au fost  executate de aceiași miliție șiită, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John F. Kirby, potrivit căruia atacurile au distrus diferite structuri situate la un punct de control al graniței folosit de o serie de grupuri militante susținute de Iran”.

Atacurile asupra bazelor americane din Irak au fost lansate în contextul posibilei reluări a negocierilor nucleare dintre Teheran, Europa și SUA. Potrivit unor analiști, acestea au fost o modalitate de a testa reacția lui Biden,  care nu a ezitat să răspundă într-un mod chirurgical.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...