Pro integrare

Siria, mass-media locală: “Erdogan a aruncat scrisoarea lui Trump în coșul de gunoi”

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Președintele american a scris președintelui turc pe 9 octombrie anul trecut: „Nu fii dur”. Astăzi întâlnirea Erdogan-Pence-Pompeo din Ankara. Casa Albă solicită un armistițiu: „Dacă focul nu încetează sancțiunile suplimentare în Ankara”. Pe 22 octombrie, Erdogan-Putin se întâlnește în Rusia, telefonand între Conte și președintele turc: “Acțiune militară inacceptabilă în Siria”
17 octombrie 2019
Scrisoarea din 9 octombrie trecută cu care Donald Trump i-a cerut lui Recep Tayyip Erdogan să evite un atac asupra kurzilor din Siria chiar înainte de lansarea acesteia, ofensiva ar fi fost „aruncată la gunoi” de către președintele turc.
Acest lucru a fost raportat de surse guvernamentale Ankara, citate de mass-media locală.
Conform reconstrucției, președinția turcă a considerat scrisoarea „fără curtoazie diplomatică” și a dat „cel mai bun răspuns prin lansarea operațiunii militare peste graniță în aceeași zi.
Distribuirea scrisorii pare destinată să complice și mai mult discuțiile programate în această după-amiază la Ankaratra Erdogan și delegația americană, conduse de vicepreședintele Mike Pence și secretarul de stat Mike Pompeo și trimise de Trump să ceară încetarea ostilităților în Siria.
Trump către Erdogan: „Nu fii dur” Nu fi dur ”sau„ nu fi prost ”,„ lucrăm la un bun acord.
Nu vrei să fii responsabil pentru masacrul a mii de oameni și nu vreau să fiu responsabil pentru distrugerea economiei turcești. ”Donald Trump i-a scris președintelui Recep TayyipErdogan într-o scrisoare din 9 octombrie, chiar înainte de ofensiva militară turcă. Siria:
Între timp, secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, avertizează Turcia: dacă nu va înceta focul în Siria, vor intra mai multe sancțiuni din SUA.
Astăzi, întâlnirea Erdogan-Pence-Pompey la Ankara
Vicepreședintele american, Mike Pence, și secretarul de stat american, Mike Pompeo, au ajuns la Ankara unde după-amiaza s-au întâlnit cu șeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, în încercarea de a medie un „încetare a focului” și de a opri Ofensiva turcă a început în nord-estul Siriei împotriva kurzilor.
Delegația americană, care include, de asemenea, consilierul de securitate națională Robert O’Brien și trimisul special al Trump pentru Siria și coaliția antiisis James Jeffrey, a avut deja primele discuții pregătitoare cu înalți oficiali Ankara , inclusiv purtătorul de cuvânt și consilier al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, și ministrul Apărării, Hulusi Akar.
Ankara deschide un armistițiu „dacă Moscova-Damascul va vâna kurzi”
“Rusia transmite mesaje între Damasc și Ankara.
Dacă Rusia elimină elementele Ypg (kurde) din regiune împreună cu armata siriană, nu vom face obiecte”.
Ministrul turc de externe, MevlutCavusoglu, a declarat acest lucru, deschizând un posibil armistițiu mediatizat de Moscova.
Într-un interviu acordat programului Hard Talk al BBC, Cavusoglu s-a întors apoi să apere ofensiva Ankara.
“Nu există nicio curățare etnică, este o operațiune antiteroristă”, a declarat ministrul turc, care a acuzat din nou milițiile kurde că au eliberat jihadii ISIS în închisorile lor.
“Acestea nu pot fi responsabilitatea noastră”, a subliniat el. Moscova și-a dat cuvântul Turciei că milițiile kurde din Ypg și PKK vor părăsi granița cu Turcia.
“Rusia ne-a garantat că nu va exista o stație Pkk / Ypg la granița noastră de sud-est”, a spus Cavusoglu.
Assad: ne opunem ofensivei turcești cu mijloace legitime
Armata din Damasc va contracara ofensiva turcă din nord-estul Siriei „prin toate mijloacele legitime”.
Acest lucru a fost declarat de președintele sirian, Bashar al Assad.
„Vom răspunde și îl vom înfrunta, sub toate formele sale, pretutindeni în Siria, folosind toate mijloacele legitime de care dispunem”, a declarat Assad consilierului pentru securitate națională din Irak, Faleh al-Fayad, în timpul unei întâlniri la Damasc.
Pe 22 octombrie mă întâlnesc cu Erdogan-Putin în Rusia
După întâlnirea cu delegația americană, va fi rândul Rusiei. Erdogan și Vladimir Putin se vor întâlni la Sochi pe 22 octombrie.
A fost șeful Kremlinului care l-a invitat pe președintele turc în Rusia pentru a discuta despre ofensiva militară Ankara din Siria.
Erdogan: „Sfârșitul operațiunilor dacă teroriștii pleacă”
Cu toate acestea, pentru Erdogan, singura opțiune pentru militanții kurzi din Siria este să își pună brațele și să se retragă
. “Poziția noastră este următoarea: imediat, în această seară, că toți teroriștii își depun armele și echipamentele, le distrug toate fortificațiile și se retrag din zona de securitate pe care am stabilit-o”, a spus Erdogan într-un discurs în fața deputaților din partidul său AKP, adăugând că aceasta ar fi „cea mai rapidă cale de a rezolva problema în Siria.
În istoria sa – a continuat el – Turcia nu a efectuat niciodată masacre de civili și nici nu face acum„ în ofensiva sa militară împotriva milițiilor Kurda din nordul Siriei, a declarat președintele turc într-un discurs adresat grupului parlamentar al AKP-ului său din Ankara.
Apărarea turcă: „neutralizate” 653 milițieni Ypg
La sfârșitul celei de-a opta zi a intervenției militare a armatei turce, Ministerul Apărării Turc a emis o declarație prin care anunța că 653 de miliști kurzi Ypg au fost „neutralizați” de forțele turce.
Liderul kurd: acord cu Damasc doar „militar”
Acordul cu guvernul Damascului a fost „necesar” și este doar „militar”.
Acest lucru a fost subliniat de comandantul Mazloum Kobani al Forțelor Democrate Siriene (Sdf), alianța dominată de milițiile kurde din Ypg (Unitatea de Apărare a Poporului) considerată a fi forțele teroriste de Turcia.
Acordul încheiat duminică trecută de forțele kurde cu Damasc, în urma ofensivei militare lansate de Ankara după retragerea armatei americane, prevede desfășurarea forțelor armate siriene în orașe importante, cum ar fi Manbij, și de-a lungul zonei de frontieră cu Turcia Vorbind cu radiodifuzorul TV Ronahi, afiliat cu FDD, Kobani a spus că vor exista negocieri suplimentare cu Damascul odată ce forțele turce vor fi respinse.
Autoritățile kurde cer coridoarele umanitare pentru civili
Autoritățile kurde din nord-estul Siriei cer ca coridoarele umanitare să evacueze civili din orașul sub asediul turc al lui Ras al Ayn, după ce un spital din oraș a fost lovit, lăsând pacienții și personalul medical prins în interior.
„Apelul umanitar urgent”, care se adresează „comunității internaționale, organizațiilor pentru drepturile omului, Ligii arabe, Federației Ruse și Coaliției Internaționale”, privește aceeași localitate în care kurzii au raportat atacuri turcești cu a interzis armele chimice precum „fosforul alb și napalmul”.
Kurzi, arme neconvenționale în atacurile turcești
„Bănuim că se folosesc arme neconvenționale împotriva„ luptătorilor kurzi din Turcia ”în orașul asediat din Serekaniye” (Ras al Ayn inarabo), din nord-estul Siriei.
El a fost denunțat pe Twitter de către Mustafa Bali, șeful comunicării Forțelor Democrate Siriene (FDS) de către kurzi.
Turcia nu a folosit niciodată arme chimice
Ankara răspunde imediat la acuzația kurzilor:
“Toată lumea știe că armata turcă nu are arme chimice în inventarul său. Unele informații indică faptul că” milițiile Ypg kurde folosesc arme chimice pentru a acuza apoi Turcia “.
Ministrul apărării Ankara a spus acest lucru, respingând acuzațiile privind utilizarea armelor neconvenționale în raidurile turcești de pe Ras alAyn.
Trupele siriene intră în Kobane
Trupele Bashar al-Assad ale regimului sirian au intrat în orașul Kobane, un bastion-cheie al Siriei de Nord sub control kurd.
Acest lucru a fost raportat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului și de alte media siriene care publică imagini cu vehicule blindate care intră în oraș.
Forțele guvernamentale siriene au ocupat bazele militare americane abandonate din nord-est. Acest lucru este raportat de canalul de televiziune Rossiya 24, care transmite imagini din Siria.
“Acest videoclip vorbește de la sine: preluări militare sub pavilionul sirian și convoiuri americane blindate care se deplasează una peste alta în direcții opuse.”
Observator: 71 de civili uciși și peste 300.000 de strămutați
Observatorul sirian pentru drepturile omului a declarat că 71 de civili, inclusiv 21 de copii, au fost uciși în ofensiva lansată miercuri, 9 octombrie.
Potrivit ONG-ului din Londra, peste 300.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele de la începutul conflictului.
Miercuri, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat începerea ofensivei împotriva forțelor kurde care controlează regiunile de nord-est ale Siriei pentru a crea o „zonă sigură” în care să găzduiască cel puțin un milion de refugiați sirieni, la câteva zile după statele United anunțase retragerea parțială a forțelor prezente în zonă.
Turcia acuză unitățile de protecție a populației (Ypg)
Consiliul UE: pe masă posibile sancțiuni împotriva Turciei
Și ofensiva turcă din Siria va fi, de asemenea, discutată la Consiliul European de la Bruxelles astăzi, 17 și 18 octombrie, la început: ultima dintre președintele Donald Tusk și prima la care Conte participă calitatea de premier al noului guvern Giallorossi.
După condamnarea formală unanimă a acțiunii militare turcești, va fi evaluată o intervenție mai corală, cu posibilă impunere de sancțiuni.
Sassoli, abolirea procesului de aderare a UE pentru Turcia
Această procedură trebuie eliminată.
Nu putem permite să existe proceduri (de aderare) cu țările care au aceste comportamente.”
Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat acest lucru ca răspuns la o întrebare despre posibilitatea anulării statutului de țară candidată pentru aderarea la UE pentru Turcia, în urma intervenției sale militare în nord-estul Siriei.
Potrivit lui Sassoli, „Uniunea Europeană poate face mult mai multe, cu sancțiuni mult mai severe și care privesc contractele existente” pentru furnizarea armamentelor către Ankara.
Palazzo Chigi: atac inacceptabil, tensiune între Conte și Erdogan
“Primul ministru Giuseppe Conte a avut o discuție telefonică cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.
În timpul convorbirii, care a durat peste o oră, președintele Conte a reiterat că Italia a considerat că acțiunea militară începută în Siria este inacceptabilă. În timpul interviului au existat momente de mare tensiune în fața apelului ferm și repetat al președintelui Conte de a întrerupe această inițiativă militară, care are efecte negative asupra populației civile “.
Află-l de la Palazzo Chigi. “Președintele Conte a cerut puternic liderului turc să oprească incursiunea militară și să retragă imediat trupele.
Președintele Consiliului a reprezentat această poziție unită a guvernului
Cei, Bassetti: „Nu mai avem ochi de plâns”
„Nu mai avem ochi de plâns pentru ceea ce se întâmplă”.
Cardinalul Gualtiero Bassetti, președintele Conferinței Episcopilor din Italia, a declarat acest lucru la marginea unei conferințe în curs de desfășurare la Napoli, despre ceea ce se întâmplă în Siria.
“În acest moment, în loc să atingă obiectivele de pace – a continuat Bassetti – ajung să se concentreze asupra armelor, războaielor și luptelor”.
Nu mai avem ochi de plâns – a concluzionat el – în a vedea părinții cu copii în brațe fugind. De ce ar trebui să se întâmple asta? ” .
Forumul economic Italia-Turcia programat pentru 23 la Istanbul a fost anulat
Forumul economic Italia-Turcia programat pentru 23 octombrie la Istanbul a fost anulat.
Este ceea ce învățăm din surse familiare cu dosarul, potrivit căruia forumul East West la care ar fi trebuit să participe liderii din cele două țări Confindustries a fost anulat în legătură cu ofensiva turcă din nordul Siriei.
[post]
[cosmin]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...