Pro integrare

Sistemul de sănătate al Marii Britanii ar putea fi copleşit, avertizează Boris Johnson

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Sistemul Naţional de Servicii de Sănătate al Marii Britanii (NHS) ar putea fi „copleşit” de coronavirus la fel cum a fost sistemul italian în primele două săptămâni, a avertizat premierul Boris Johnson, în timp ce numărul de decese cauzate de coronavirus creşte.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Numărul total al deceselor din Italia – cea mai afectată ţară din lume – a ajuns la aproape 5000 sâmbătă, în timp ce în Marea Britanie acesta a ajuns la 233. În comentariile publicate de Sunday Telegraph şi alte ziare britanice, Johnson a făcut din nou un apel către britanici ca aceştia să rămână acasă pentru a nu mai răspândi virusul.

„Numerele sunt foarte dure şi sunt în creştere. Suntem cu numai două-trei săptămâni în spatele Italiei”, a afirmat el. „Dacă nu acţionăm împreună, dacă nu facem un efort naţional eroic şi colectiv pentru a încetini extinderea – atunci este foarte probabil ca NHS să fie la fel de copleşit”, a afirmat el.

Italia a depăşit China şi a devenit joi ţara cel mai grav afectată de virus. Guvernul italian a decis închiderea tuturor magazinelor până pe 3 aprilie, în cea mai recentă încercare de a opri epidemia.

În ultima săptămână, guvernul britanic a înmulţit rapid avertismentele legate de virus. Acesta a închis şcolile pentru majoritatea elevilor, a cerut puburilor şi restaurantelor să se închidă şi a cerul cetăţenilor să evite orice interacţiune socială neesenţială pentru ca secţiile de terapie intensivă din ţară să facă faţă epidemiei.

Sâmbătă, NHS a făcut un acord cu sectorul independent de spitalizare, oferind instituţiei mai multe ventilatoare şi mii de paturi suplimentare şi personal medical care va putea începe activitatea.

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...