Take a fresh look at your lifestyle.

Sistemul de sănătate al Marii Britanii ar putea fi copleşit, avertizează Boris Johnson

957

Sistemul Naţional de Servicii de Sănătate al Marii Britanii (NHS) ar putea fi „copleşit” de coronavirus la fel cum a fost sistemul italian în primele două săptămâni, a avertizat premierul Boris Johnson, în timp ce numărul de decese cauzate de coronavirus creşte.

Numărul total al deceselor din Italia – cea mai afectată ţară din lume – a ajuns la aproape 5000 sâmbătă, în timp ce în Marea Britanie acesta a ajuns la 233. În comentariile publicate de Sunday Telegraph şi alte ziare britanice, Johnson a făcut din nou un apel către britanici ca aceştia să rămână acasă pentru a nu mai răspândi virusul.

„Numerele sunt foarte dure şi sunt în creştere. Suntem cu numai două-trei săptămâni în spatele Italiei”, a afirmat el. „Dacă nu acţionăm împreună, dacă nu facem un efort naţional eroic şi colectiv pentru a încetini extinderea – atunci este foarte probabil ca NHS să fie la fel de copleşit”, a afirmat el.

Italia a depăşit China şi a devenit joi ţara cel mai grav afectată de virus. Guvernul italian a decis închiderea tuturor magazinelor până pe 3 aprilie, în cea mai recentă încercare de a opri epidemia.

În ultima săptămână, guvernul britanic a înmulţit rapid avertismentele legate de virus. Acesta a închis şcolile pentru majoritatea elevilor, a cerut puburilor şi restaurantelor să se închidă şi a cerul cetăţenilor să evite orice interacţiune socială neesenţială pentru ca secţiile de terapie intensivă din ţară să facă faţă epidemiei.

Sâmbătă, NHS a făcut un acord cu sectorul independent de spitalizare, oferind instituţiei mai multe ventilatoare şi mii de paturi suplimentare şi personal medical care va putea începe activitatea.

[post]

Vino alaturi de noi pe facebook!
Daca doresti ne poti sustine activitatea prin paypal


Alătură-te grupului nostru de Facebook

Comunitatea Diaspora.Ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More