Șofer român, arestat pentru că transporta un container frigorific plin cu migranți! Trebuia să ajungă în Marea Britanie

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

 

Poliţia olandeză a anunţat miercuri că l-a arestat pe un șofer român care conducea un camion în al cărui container frigorific au fost descoperiţi 25 de migranţi, la bordul unui feribot în Marea Nordului.

Iniţial nu a fost clar dacă şoferul, un român în vârstă de 39 de ani, avea cunoştinţă despre oamenii ascunşi în container.

Conform poliţiei, migranţii, printre care se află şi şase minori, provin cel mai probabil din Kuweit şi Irak, însă procesul de identificare a lor nu s-a încheiat.

Aceştia au fost găsiţi într-un container frigorific la bordul unui cargou danez, Britannia Seaways, care plecase din portul olandez Vlaardingen şi se îndrepta marţi spre Felixstowe, Marea Britanie, a transmis poliţia din Rotterdam.

După ce migranţii au fost descoperiţi, nava a fost obligată să se întoarcă din drum şi a fost verificată ulterior cu câini poliţişti.

Containerul frigorific se afla pe platforma camionului şi avea încuietoarea deschisă, a relatat agenţia olandeză ANP.

Camionul a fost confiscat, iar şoferul reţinut, a menţionat aceeaşi sursă.

Conform poliţiei, 23 dintre migranţi au fost reţinuţi după ce au fost examinaţi medical, iar ceilalţi doi au fost spitalizaţi pentru tratament, după care au fost externaţi în cursul nopţii.

Incidentul se petrece la mai puțin de o lună de la cazul șocant în care poliția din Essex, Marea Britanie, a descoperit în containerul unui camion venit din Bulgaria, cadavrele a 39 de persoane.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More