Pro integrare

Şovre şi-a recunoscut greşeala: Ce a spus despre autograful luat de la Haaland

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Dacă după scandalul de pe „Parc des Princes“, asistentul din Oradea a scăpat cu un avertisment din partea UEFA, de această dată, după episodul de la finalul meciului City – Dortmund, urmările pot fi mai grave pentru Şovre.

Deocamdată, Şovre a fost oprit de la delegări şi pe plan intern, fiind înlocuit, etapa trecută, de Radu Ghinghuleac la meciul CFR Cluj – Craiova (0-0). Într-un interviu acordat pentru Federaţia Română de Fotbal (FRF), Şovre tocmai a recunoscut că gestul său de după meciul City – Dortmund „nu s-a încadrat în normele impuse arbitrilor UEFA“.

Ce a declarat Octavian Şovre în interviul său?

Domnule Şovre, s-a discutat mult pe marginea acelui gest pe care l-aţi făcut spre vestiare la meciul Manchester City – Dortmund. Ce s-a întâmplat mai exact?

– Povestea începe cu câţiva ani în urmă, atunci când împreună cu alţi arbitri din judeţul Bihor şi cu colegi din brigăzi internaţionale am decis să sprijinim o asociaţie care se îngrijeşte de persoanele care suferă de autism, dar şi alte acţiuni caritabile. Una dintre contribuţii a fost oferirea unor suveniruri din sport, în special autografe, cu fotbalişti şi sportivi, pentru a fi scoase la licitaţie şi a aduna fondurile necesare desfăşurării activităţii. Cu acest gând l-am rugat pe Haaland să-mi semneze cartonaşele care, între timp, au ajuns la directoarea asociaţiei respective. Acestea vor fi scoase la licitaţie, sper să fie valorificate la maxim şi să îi ajute pe cei care au nevoie.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

– Să înţelegem că aţi obţinut semnături şi de la alte personalităţi de-a lungul acestor ani.

– Am avut şansa de a intra în contact cu mari sportivi, mari fotbalişti, atât cu ocazia Jocurilor Olimpice, cât şi la alte competiţii internaţionale. Astfel am reuşit să adun autografe în acest scop.

– Acţiunea dumneavoastră a adunat deopotrivă critici şi laude. Care este mesajul dumneavoastră acum, după ce lumea a descoperit întreaga poveste?

– În primul rând aş dori să le mulţumesc şi eu celor care, după ce au aflat de această poveste, au ales să sprijine activitatea asociaţiei în diferite feluri. Am văzut articole sportive donate în scop caritabil şi nu numai, iar acest lucru m-a bucurat. Apoi, sunt conştient că acţiunea mea nu s-a încadrat în normele impuse arbitrilor UEFA. Ceea ce îmi doresc însă este ca prestaţia mea şi a brigăzii din care fac parte să primeze în luarea oricărei decizii privind cariera mea internaţională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...