Spania: a 3-a noapte de proteste, alte 16 arestări. Protestatarii indignați datorită arestării unui rapper care a insultat monarhia

Poliția spaniolă a anunțat faptul că au arestat 16 persoane aseară în protestele din Barcelona și Valencia, după o a treia noapte de proteste pentru eliberărarea rapperului Pablo Hasel, în timp ce președintele guvernului spaniol Pedro Sanchez a declarat că Madridul “se va opune oricărei forme de violență”.

În Barcelona, opt persoane au fost arestate pentru “vandalism și  ultraj”, potrivit poliției regionale, care a arestat în total 51 de persoane în Catalonia în ultimele două nopți de proteste.

Protestatarii au aruncat cu obiecte în poliție, au ridicat baricade folosind tomberoanele de gunoi și mobilierul urban, pe care apoi le-au incendiat. Șase persoane au fost rănite, potrivit serviciilor de urgență.

Și în Valencia, protestele au dus la violențe și ciocniri cu poliția, care au tras asupra demonstranților cu gloanțe de cauciuc. Potrivit poliției, 8 persoane au fost arestate și 10 politisti au fost răniți. Nu este clar însă numărul protestatarilor  răniti.

Manifestatiile au început marți seară în Catalonia, la doar câteva ore după ce rapperul Pablo Hasel a fost arestat, si condamnat la nouă luni de închisoare pentru tweet-uri sale împotriva monarhiei și a poliției, acesta a fost acuzat  de “susținerea terorismului”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: