Spania: Antreprenor român riscă să facă 4 ani de închisoare pentru că a exploatat mai multi concetateni

O inspecție a constatat că 32 dintre cei 34 de lucrători nu aveau permis de muncă sau securitate socială.

Un antreprenor român stabilit în Spania, este acuzat că a exploatat 32 de muncitori români care lucrau la cules măsline pe terenul unui agricultor spaniol și riscă să facă patru ani de închisoare plus o amendă de 2.700 de euro.

Parchetul din Sevilla solicită patru ani de închisoare pentru un român care avea 32 de compatrioți care lucrează la recolta de măsline într-o fermă Marchena, fără a fi înregistrat la Securitatea Socială sau a avea autorizație de muncă în Spania.

Rechizitoriul arată că inculpatul Nelu T. a fost unicul administrator al unei companii care purta numele său și că a semnat un contract de recoltare de măsline cu proprietarul unei ferme Marchena din 18 octombrie 2013.

O inspecție a muncii efectuată în aceeași zi a constatat că inculpatul avea 34 de persoane care lucrau, dintre care 32 erau români , nu aveau permise de muncă și nu erau înregistrați la Securitatea Socială.

Proprietarul exploatării, de naționalitate spaniolă, nu știa existența acestor condiții de muncă , potrivit Parchetului, care îi impută lui Nelu T. o infracțiune împotriva drepturilor lucrătorilor pentru care solicită patru ani de închisoare și o amendă de 9 luni cu taxa zilnică de 10 euro (2.700 euro).

Procesul va avea loc pe 30 octombrie în prima secțiune a audienței din Sevilla.

Proprietarul companiei a fost condamnat în 2011 de Curtea din Sevilla la doi ani de închisoare pentru o infracțiune de vătămare . Pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată în iulie 2011, timp de trei ani, cu condiția ca persoana condamnată să nu mai comită o infracțiune.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More