Spania: Antreprenor român riscă să facă 4 ani de închisoare pentru că a exploatat mai multi concetateni

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

O inspecție a constatat că 32 dintre cei 34 de lucrători nu aveau permis de muncă sau securitate socială.

Un antreprenor român stabilit în Spania, este acuzat că a exploatat 32 de muncitori români care lucrau la cules măsline pe terenul unui agricultor spaniol și riscă să facă patru ani de închisoare plus o amendă de 2.700 de euro.

Parchetul din Sevilla solicită patru ani de închisoare pentru un român care avea 32 de compatrioți care lucrează la recolta de măsline într-o fermă Marchena, fără a fi înregistrat la Securitatea Socială sau a avea autorizație de muncă în Spania.

Rechizitoriul arată că inculpatul Nelu T. a fost unicul administrator al unei companii care purta numele său și că a semnat un contract de recoltare de măsline cu proprietarul unei ferme Marchena din 18 octombrie 2013.

O inspecție a muncii efectuată în aceeași zi a constatat că inculpatul avea 34 de persoane care lucrau, dintre care 32 erau români , nu aveau permise de muncă și nu erau înregistrați la Securitatea Socială.

Proprietarul exploatării, de naționalitate spaniolă, nu știa existența acestor condiții de muncă , potrivit Parchetului, care îi impută lui Nelu T. o infracțiune împotriva drepturilor lucrătorilor pentru care solicită patru ani de închisoare și o amendă de 9 luni cu taxa zilnică de 10 euro (2.700 euro).

Procesul va avea loc pe 30 octombrie în prima secțiune a audienței din Sevilla.

Proprietarul companiei a fost condamnat în 2011 de Curtea din Sevilla la doi ani de închisoare pentru o infracțiune de vătămare . Pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată în iulie 2011, timp de trei ani, cu condiția ca persoana condamnată să nu mai comită o infracțiune.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More