Romanii din afara granitelor

Spania – Au fost arestate 26 de persoane pentru manipularea tahografelor digitale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spania 8 August 2021

În prima fază a acestei operațiuni, 38 de persoane au fost arestate pentru cā au manipialt și au vândut tahografe care erau impostate să ducă în eroare un eventual control.

Acum, Garda Civilă a arestat atât proprietarii societatilor de transport cât și șoferii care au folosit aceste dispozitive contrafăcute

Garda Civilă a arestat un total de 26 de antreprenori și șoferi care foloseau tahografe digitale manipulate. Arestările au avut loc în mai multe provincii spaniole: Murcia, Alicante, Valencia, Cantabria, Ciudad Real, Huelva, Córdoba și Alicante.

Aceasta este faza a doua a prouectului numit “Pantaco”, prin care Guardia Civil a desființat o organizație dedicată manipulării și vânzării tahografelor manipulate anul trecut.

După analiza documentelor confiscate de la cele 38 de persoane reținute anterior, poliția rutieră a reușit să identifice profesioniștii din sector care foloseau aceste dispozitive contrafăcute, în total 26 de antreprenori și șoferi.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Utilizarea, instalarea și utilizarea acestui tip de dispozitive tahografice manipulate, pe lângă posibilitatea investigațiilor împotriva societaților care le are instalate în vehiculele cu care își desfasoară activitatea este pedepsită ca infracțiune de falsificare a unui document oficial și poate fi investigată pentru un posibilă infracțiune din partea societăților de transport împotriva angajaților.

Tahograful este instalat în toate tipurile de vehicule care cântăresc mai mult de 3,5 tone sau pot transporta 9 sau mai multe persoane. Gruparea care a fost areatată astăzi a manipulat tahograful digital prin modificarea software-ului și a oferit societatilor comerciale dar și soferilor opțiunea de a conduce fără să mai fie memorizate orele de conducere sau kilometrii parcurși.

Autenticitatea datelor fiind compromisă iar datele de înregistrare fiind absolut false. În plus se consideră și o concurență neloială față de restul societatilor care respecta legea pe lângă riscurile la care au fost supuşi atât șoferii cât și ceilalți participanți la trafic.
Ancheta continuă în această fază sinu sunt excluse ulterioare arestări.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030