Toată Spania va fi într-o nouă normalitate pe 22 iunie cu „mobilitate libera”

EFE12.06.2020 - 16:30H Ministrul Sănătății a subliniat că, de la această dată, comunitățile vor trebui să ia decizii.

Spania va intra în “noua normalitate” la miezul nopții, pe 22 iunie, moment în care starea de alarmă va expira și când va exista “libertate totală de mișcare”. Acest lucru a fost clarificat, vineri, de ministrul sănătății, Salvador Illa, în cadrul unei conferințe de presă în care a subliniat că, de la acea dată, comunitățile vor fi cele care trebuie să ia decizii în cadrul competențelor lor și vor putea “restricționa unele activități” în domeniul sănătății, manifestațiilor publice sau educației.
“Cu toate acestea, comunitățile locale vor trebui să se supună condițiilor decretului aprobat de Guvern a aprobat marțea trecută, iar Executivul va trebui să coordoneze orice este nevoie”, a adăugat ministrul, potrivit publicației 20 Minutos
Astfel, noua normalitate va începe de luni, 22 iunie, la ora 0:00, pentru toți spaniolii.
Ministrul Sănătății nu a exclus, însă, declararea din nou a stării de alerta, în cazul în care acest lucru va fi necesar. “A funcționat foarte bine și ne-a permis să ajungem unde suntem”, a spus el. “Virusul nu este învins”, a mai adăugat Salvador Illa.
Astfel, Comunitatea Madrid, Barcelona și zona sa metropolitană, Lleida, Avila, Salamanca, Segovia și Soria, care sunt singurele care luni vor rămâne în faza a 2-a a relaxării, vor intra în această situație fără a fi nevoie să treacă prin faza 3.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!
Sursa: 20minutos

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More