Statele Unite și Uniunea Europeană își reconfirmă sprijinul pentru ca România și alte trei țări UE să fie incluse în programul Visa Waiver

Statele Unite și Uniunea Europeană s-au angajat să lucreze împreună pentru a susține ridicarea vizelor pentru cetățenii din Bulgaria, Cipru, Croația și România, prin includerea acestor țări în programul Visa Waiver al SUA.
În urma unei întrevederi la nivelul miniștrilor pentru afaceri interne și pentru justiție din cadrul formatului ministerial UE-SUA, părțile au salutat ”includerea Poloniei în Programul Visa Waiver”, precizând că această decizie ”subliniază utilitatea procesului tripartit și progresele încurajatoare înregistrate de alte patru state membre în direcția călătoriilor reciproce gratuite de viză în cadrul cadrelor noastre juridice respective.
”Ne-am angajat să continuăm să lucrăm împreună, în cadrul adecvat, pentru a sprijini celelalte patru state membre ale UE în eforturile lor de a fi incluse în cadrul programului” Visa Waiver, se arată într-un comunicat al Consiliului European.
Polonia a intrat în Programul Visa Waiver la 11 noiembrie, dată care marchează Ziua Independenței Poloniei. Accesul la Programul Visa Waver al Departamentului de Stat le permite cetăţenilor din ţările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.
Majoritatea cetăţenilor din Uniunea Europeană pot călători în Statele Unite fără viză, însă acest lucru nu se aplică cetăţenilor din România, Cipru, Croaţia şi Bulgaria.
În ce o privește, România continuă să depună eforturi pentru a fi inclusă în acest program. Declarația Comună România – SUA adoptată de președinții Klaus Iohannis și Donald Trump, la 20 august 2019, reiterează sprijinul Statelor Unite pentru eforturile României de a deveni eligibilă pentru intrarea în programul Visa Waiver în conformitate cu cerinţele legislaţiei SUA.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!
[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More