Pro integrare

Stelian Ion, despre victimele infracţiunilor: „În special minorii trebuie să primească toată atenţa statului”

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Reuniunea – la care a participat şi şeful MJ – a avut pe agendă aspecte ce ţin de formarea profesională şi specializarea celor care interacţionează cu victiimele, în special minorii abuzaţi şi face parte dintr-un proiect mai larg de adaptare a structurilor de poliţie la acest fenomen infracţional.

„Încă de la preluarea mandatului am urmărit să reorientăm atenţia statală şi către victime, cu precădere cele minore, nu doar către infractori.  Copiii reprezintă categoria cea mai expusă la riscul victimizării. Numeroase grupe de infracţiuni îi vizează în mod direct; trecerea printr-o astfel de traumă influenţează decisiv întreaga lor dezvoltare. Este încurajator că am făcut progrese în pregătirea măsurilor necesare pentru îmbunătăţirea protecţiei victimelor. Ne continuăm demersurile, în acord cu rolul asumat voluntar de coordonare şi intermediere a dialogului în domeniu”, a declarat Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a participat la o nouă reuniune a Grupului de Lucru privind problematica victimelor infracţiunilor, anunţă MJ.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

„Acesta are ca obiective identificarea şi implementarea măsurilor de îmbunătăţire a protecţiei victimelor infracţiunilor, pe baza cooperării între instituţiile cu responsabilităţi în domeniu. Discuţiile au avut ca punct central victimele minore ale infracţiunilor contra integrităţii şi libertăţii sexuale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Potrivit sursei citate, la reuniune au participat reprezentanţi ai instituţiilor statului – Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei şi Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” – ai mediului academic, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...