Pro integrare

Știință – Structura moleculară Coronavirus

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Harta 3D a coronavirusului SarsCoV2 este gata: este structura moleculară a uneia dintre armele pe care virusul le folosește pentru a intra în celule.
Știind că este important pentru dezvoltarea de medicamente și vaccin împotriva acestui virus. Publicat în Science, rezultatul a fost obținut la Universitatea din Texas din Austin cu Institutul American de Cercetare a Bolilor Infecțioase (Niaid), parte a Institutelor Naționale de Sănătate (Nih).

Structura moleculară a proteinei de suprafață a coronavirusului SarsCov2 în timp ce infectează o celulă (sursa: Jason McLellan / Univ. Din Texas la Austin)

Harta reproduce în detaliu structura uneia dintre proteinele care se găsesc pe suprafața virusului, numită „vârf” (vârf sau dop) și care funcționează ca niște picături minuscule care permit coronavirusului să dezlege ușile de intrare ale celulelor sistemului respirator uman să pătrundă în ele și să se înmulțească.
Autorii descoperirii, coordonați de Jason McLellan sunt studentul Daniel Wrapp și cercetătorul Nianshuang Wang, ambii de la Universitatea Texas.

Cercetătorul Nianshuang Wang (dreapta) și studentul Daniel Wrapp au lucrat la Laboratorul de biologie structurală al Universității din Texas din Austin (sursa: Vivian Abagiu / Univ. Texas din Austin)

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Toată lumea este la muncă în prezent în cercetarea si dezvoltarea vaccinului împotriva noului coronavirus.
Cunoașterea structurii proteinei pe care virusul o folosește ca o selecție înseamnă a avea un material valoros pentru a stimula formarea de anticorpi.
Molecula poate fi de asemenea folosită ca un fel de magnet molecular pentru a atrage anticorpii prezenți în sângele celor care au avut infecția, a-i colecta și a-i folosi pentru a combate boala cauzată de virus, Covid-19.

De mai mulți ani, grupul MvLellan studiază alte tulpini din aceiași familie cu Coronavirus, inclusiv cea care a declanșat Mers în 2015 și cea mai apropiată rudă a lui SarsCoV2, adică coronavirusul care în 2002-2003 a fost responsabil pentru Sars.
Din acest motiv, cercetătorii au dezvoltat multă vreme tehnica care face mai ușoară și mai precisă studierea proteinei, atât de mult încât au reușit să o reproducă la doar două săptămâni de la publicarea primei secvențe a virusului de către China, la începutul lunii ianuarie.

Douăsprezece zile mai târziu au obținut structura moleculară și au trimis articolul științific la revista Science pentru publicare; revista a accelerat procesul de revizuire de către comunitatea științifică și au anticipat publicarea cu o zi, comparativ cu rata tradițională de lansare săptămânală.
Este un exemplu elocvent de rasă pentru a împărtăși datele celor care încearcă să dezvolte contramăsuri eficiente pentru combaterea noului virus.
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...