Pro integrare

SUA, mesaj pentru Putin: „Vor exista consecinţe” în cazul unei „agresiuni” împotriva Ucrainei

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

„La frontieră sunt masate mai multe trupe ruseşti decât oricând din 2014, în timpul primei invazii” a Rusiei, a spus şeful diplomaţiei americane într-un interviu difuzat duminică de NBC, reluând o estimare formulată deja de Casa Albă.

Preşedintele Joe „Biden a fost foarte clar: dacă Rusia acţionează nesăbuit sau agresiv, vor exista costuri, consecinţe”, a adăugat el, fără a specifica natura eventualelor represalii, precizează AFP.

„Aliaţii europeni au aceeaşi preocupare”, a subliniat secretarul de stat american, care a vorbit vineri la telefon cu omologii săi francez şi german.

Duminică mai devreme, şeful diplomaţiei britanice Dominic Raab a declarat că ţara sa şi Statele Unite „se opun ferm” campaniei duse de Rusia în privinţa destabilizării Ucrainei. Raab a cerut Moscovei să detensioneze situaţia din regiune.

„@SecBlinken (secretarul de stat al SUA, Antony Blinken) şi cu mine am căzut de acord că Rusia trebuie să detensioneze imediat situaţia şi să-şi respecte angajamentele internaţionale pe care le-a semnat la @OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)”, a scris Dominic Raab pe Twitter.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Kievul atrage atenţia de două săptămâni încoace că Rusia masează trupe, echipamente şi arme la graniţa cu Ucraina.

Pe de altă parte, Kremlinul transmite mesaje cu dublu sens. În timp ce susţine că nu vrea un război în Ucraina, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, avertizează că Rusia „nu va rămâne indiferentă faţă de soarta vorbitorilor de limba rusă” din ţara vecină.

„Desigur, nimeni nu caută să se angajeze pe calea războiului şi nimeni nu acceptă posibilitatea unui astfel de război”, a declarat Peskov într-un interviu acordat postului public de televiziune Rossia 1. Dar, continuă el, „Rusia nu va rămâne indiferentă faţă de soarta vorbitorilor de limba rusă care trăiesc în sud-estul” Ucrainei.

Potrivit Kievului, Kremlinul ar putea căuta un pretext pentru a lansa o operaţiune militară de anvergură împotriva Ucrainei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...