Pro integrare

Suma lunară a plății NASpI: este posibilă verificarea online

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Un comunicate de pe site-ul INPS îi avertizează pe utilizatori că de acum înainte va fi posibil să verificați online ratele lunare ale NASpI
O incertitudine care unește adesea lucrătorii care și-au pierdut involuntar locul de muncă și se pregătește să prezinte cererea de șomaj (NASpI) la INPS, privește cu siguranță suma lunară a ratei și durata totală a ajutorului de venit pe care vor merge să perceapă. Dacă înainte era necesar să contactați un Patronato sau, în orice caz, la un profesionist calificat, pentru a cunoaște exact aceste informații în avans, de acum înainte este mai ușor să verificați direct online și fără ajutorul terților, tot ceea ce ar trebui să știți despre aplicația dvs. NASpI.
INPS, de fapt, într-un raport de știri publicat pe portalul său electronic din 6 septembrie a anunțat că este posibilă monitorizarea nu numai a sumelor datorate, dar și în momentul în care se efectuează plata ratelor de servicii. Așadar, să vedem în detaliu cum să cunoașteți în avans rata lunară NASpI.
Despăgubire NASpI, ce este
Trebuie reținut faptul că NASpI (Decretul legislativ nr. 22/2015) este un sprijin economic, care a înlocuit ASPI și mini ASpI începând cu 1 mai 2015, plătibil în cazul încetării involuntare a relației de muncă. Serviciul se adresează în general tuturor lucrătorilor care au o relație de muncă subordonată, cu excepția angajaților publici, a lucrătorilor agricoli (OTI și OTD), precum și a cetățenilor non-UE cu permis de ședere pentru muncă sezonieră.
Pentru a fi eligibil pentru NASpI trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:
starea somajului;
cel puțin 13 săptămâni de contribuții în ultimii 4 ani;
cel puțin 30 de zile de muncă efectivă în ultimele 12 luni.
Șomajul beneficiază de NASpI, cât de mult depinde
Pentru a obține manual suma NASPI este necesar să se însume totalul salariilor impozabile pentru scopurile de securitate socială din ultimii 4 ani și să le împartă pentru săptămânile de contribuție creditate. Apoi, suma obținută din raport trebuie înmulțită cu coeficientul fix de 4,33.
În acest moment
dacă suma este mai mică de 1.314,30 euro, măsura prestației este de 75%;
dacă suma depășește 1.314,30 EUR, măsura prestației este de 75% din suma menționată, plus 25% din diferența dintre salariul mediu lunar impozabil și 1.314,30 euro.
Șomajul beneficiază de NASpI, cum să aplici
Cererea de recunoaștere a prestației de șomaj NASpI trebuie prezentată INPS, exclusiv prin computer, prin unul dintre următoarele canale: online; Centrul de Contact Integrat INPS – INAIL (803164 fără linie fixă ​​sau 06164164 din rețeaua mobilă) sau Agenții de Patronaj
Indemnizația de șomaj NASpI se datorează:
din a opta zi următoare datei încetării raportului de muncă, dacă cererea este depusă în a opta zi;
din ziua următoare prezentării cererii, în cazul în care aceasta este depusă după a opta zi.
Șomajul beneficiază de NASpI, cum se verifică sumele datorate
Pentru a cunoaște în avans sumele datorate, trebuie doar să vă conectați pe site-ul INPS și să accesați secțiunea „Noua asigurare socială pentru ocuparea forței de muncă (NASpI): consultarea întrebărilor” a serviciului „Toate serviciile”, sub rezerva deținerii de acreditare. Aici puteți găsi toate informațiile legate de cererea trimisă.
Dacă cererea a fost acceptată, făcând clic pe „Detalii”, va apărea un fișier pdf descărcabil care conține un tabel de calcul care arată atât durata indemnizației, cât și sumele brute lunare datorate. După cum prevede legea, aceste sume sunt reduse progresiv cu 3% începând cu a 4-a lună de la plata indemnizației.
Șomajul beneficiază de NASpI, cum să verificați rezultatul aplicației
Pe lângă verificarea sumelor datorate, INPS avertizează că este posibil și verificarea stării aplicației și a rezultatului acesteia. Doar accesați secțiunea „MyInps” și faceți clic pe „Notificările dvs.”. În acest moment, pot apărea două tipuri de alerte
„Notificare de comunicare”, care se referă printr-un link la scrisoarea de confirmare care comunică acceptarea / respingerea sau cererea de documentare suplimentară;
„Șomaj neagricole din …”, aviz de lichidare a fiecărei tranșe de NASpI care conține indicarea sumei brute decontate pe IBAN indicată în cerere.
Oricine a furnizat un număr de telefon mobil în timp ce înregistrează acreditările INPS va primi, de asemenea, un SMS care semnalează anunțul de plată a primei tranșe a serviciului, pentru a monitoriza, în mod independent, creditarea ratelor NASpI.
Chiar și cei care au depus cererea prin intermediul Patronato au posibilitatea de a consulta tabelul de calcul, solicitând operatorului Patronato.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...