Romanii din afara granitelor

Taiwan: Nava de război USS John S. McCain a traversat strâmtoarea dintre China si Taiwan

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Nava de razboi USS John S. McCain a efectuat un traseu de rutină ca parte a programului “libertatea de navigație”, tăind fâșia maritimă care separă China de Taiwan,  comunicatul Flotei a Șaptea a SUA a transmis aceste date printr-un  comunicat care poate fi consultat AICI

Beijingul consideră că toate navele care traversează strâmtoarea reprezintă o încălcare a suveranității sale, în timp ce Statele Unite și multe alte națiuni consideră că ruta face parte din apele internaționale, si care este deschisă tuturor.

USS John S. McCain ” prin trazitarea efectuata demonstrează angajamentul Statelor Unite față de un Indo-Pacific liber și deschis.” Armata SUA va continua actiunile in acest sens atat pe calea aerului cat si pe calea maritima și să opereze oriunde permite dreptul internațional”.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Ministerul apărării din Taiwan a confirmat ruta unității marinei americane, care a avut loc după ce două avioane de recunoaștere și un petrolier american au intrat luni în apropierea spațiului Taiwanului, aerian si naval, potrivit ministerului.

China a intensificat presiunea militară, diplomatică și economică asupra Taiwanului imediat dupa alegerea președintelui Tsai Ing-wen în 2016, deoarece se opune recunoașterii poziției Beijingului. Numai în anul 2020, avioanele militare chineze au efectuat 380 de raiduri în zona de apărare a insulei pe care o consideră o provincie rebelă, destinată reunificării chiar și cu ajutorul forței, dacă este necesar.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030