Tânăr condamnat la închisoare pentru că a umilit un cerșetor român

A umilit un om fără adapost, oferindu-i un pachet de biscuiți cu pastă de dinți pentru a crea un nou videoclip pe canalul său de YouTube. Spaniolul Kanghua Ren, de 21 de ani, cunoscut sub numele de ReSet, a fost condamnat de judecătoria din Barcelona la 15 luni de închisoare și la plata unei daune de 20.000 de euro.
[cosmin]
Spanionul va trebui să-și închidă conturile sociale, inclusiv cel de pe YouTube vreme de cinci ani. Instanța l-a găsit vinovat că distrus integritatea morală a bărbatului, care a devenit protagonist în videoclip fără voința lui: “a umilit și hărțuit o persoană fără adăpost, în vârstă, vulnerabilă… a cărei viață fusese afectată de alcoolism”.
Victima, un cetățean român de 50 de ani, Gheorghe L. trăia pe străzile orașui spaniol. După ce a mâncat biscuiții, românul s-a simțit rău. În fața instanței, Ren s-a apărat spunând: “Eu mă comport așa pentru a face show, oamenii apreciază ceea ce este anormal/absurd”. Cu toate acestea, judecătorul a subliniat că pe videoclipul respectiv înainte de eliminarea acestuia, youtuberul a câștigat cel puțin 2 mii de euro.
[cosmin]
Episodul datează din 2017, când youtuberul s-a filmat în timp ce pregătea biscuiții înlocuind crema acestora cu pastă de dinți și oferindu-i ulterior bărbatului român împreună cu o bancnotă de 20 de euro, scrie Corriere della Sera.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: