Tânăr condamnat la închisoare pentru că a umilit un cerșetor român

A umilit un om fără adapost, oferindu-i un pachet de biscuiți cu pastă de dinți pentru a crea un nou videoclip pe canalul său de YouTube. Spaniolul Kanghua Ren, de 21 de ani, cunoscut sub numele de ReSet, a fost condamnat de judecătoria din Barcelona la 15 luni de închisoare și la plata unei daune de 20.000 de euro.
[cosmin]
Spanionul va trebui să-și închidă conturile sociale, inclusiv cel de pe YouTube vreme de cinci ani. Instanța l-a găsit vinovat că distrus integritatea morală a bărbatului, care a devenit protagonist în videoclip fără voința lui: “a umilit și hărțuit o persoană fără adăpost, în vârstă, vulnerabilă… a cărei viață fusese afectată de alcoolism”.
Victima, un cetățean român de 50 de ani, Gheorghe L. trăia pe străzile orașui spaniol. După ce a mâncat biscuiții, românul s-a simțit rău. În fața instanței, Ren s-a apărat spunând: “Eu mă comport așa pentru a face show, oamenii apreciază ceea ce este anormal/absurd”. Cu toate acestea, judecătorul a subliniat că pe videoclipul respectiv înainte de eliminarea acestuia, youtuberul a câștigat cel puțin 2 mii de euro.
[cosmin]
Episodul datează din 2017, când youtuberul s-a filmat în timp ce pregătea biscuiții înlocuind crema acestora cu pastă de dinți și oferindu-i ulterior bărbatului român împreună cu o bancnotă de 20 de euro, scrie Corriere della Sera.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More