Pro integrare

Țara noastră cucereşte prima medalie de aur la bob, la Jocurile Olimpice de tineret

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

România a cucerit, duminică, medalia de aur, la bob, în echipajul de o singură persoană, în cadrul Jocurilor Olimpice de tineret. Competiţia se desfăşoară în Lausanne, Elveţia.

Performanţa s-a realizat prin intermediul sportivei Georgeta Popescu, a cărei reuşită este cu atât mai mare, date fiind condiţiile precare de antrenament disponibile în România. De altfel, sportiva a fost portdrapelul României la festivitatea de deschidere a competiţiei.

Sportiva a cucerit „aurul” la monobob, fiind cronometrată, în două manşe, cu timpul de două minute şi 26 de secunde 84/100. La aceeaşi competiţie a participat şi Antonia Sîrbu, care s-a clasat pe locul 13, cu timpul de 2 minute şi 30 sec 71/100.  

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Vorbim despre a doua medalie pentru România la această ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret, după „bronzul” cucerit de Ramona Ionel, miercuri, în proba de sprint pe echipe mixte, la patinaj viteză. Proba de monobob a fost inclusă în premieră la Jocurile Olimpice de tineret, iar la JO 2022, de la Beijing, ediţia de iarnă, va deveni probă olimpică pentru seniori.

Delegaţia României cuprinde 35 de sportivi, la a treia ediţie desfăşurată a Jocurilor Olimpice de tineret, competiţie rezervată sportivilor sub 18 ani. Biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard sunt cele zece dintre cele 16 probe, unde România are sportivi care concurează în Elveţia.

[post] [cosmin]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...