Teodosie Tomitanul are credite bancare de 500.000 de lei pe care le ascunde de ANI. Nu se știe în cât timp trebuie să le returneze

0

Teodosie, credite „sucite” de 500.000 lei. Arhiepiscopul creștin ortodox al Constanței este un personaj misterios. Cel puțin din punct de vedere laic. Înalta față bisericească are mai multe credite bancare, dar transparența legală în privința acestora este precară.

Teodosie, credite „sucite” de 500.000 lei

În ultimii cinci ani, Teodosie Tomitanul a jucat alba-neagra cu aceste credite: în unele declarații de avere le-a menționat, în altele le-a omis. Ba chiar, în unele, le-a declarat drept active, nu ca datorii.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

Ca arhiepiscop, Teodosie nu este obligat de lege să depună declarație de avere. Dar, până în octombrie 2021, Tomitanul a fost și șeful Școlii doctorale de la Facultatea de Teologie a Universității „Ovidius” din Constanța, calitate în care era obligat să declare averea și interesele.

Ultimele două declarații de avere au fost depuse de Teodosie în 2021: una în iunie, la termenul anual legal, și a doua, în octombrie, când a părăsit șefia Școlii doctorale.

În iunie 2021, Tomitanul a declarat două credite: unul la Garanti Bank, de peste 26.000 de lei, altul la OTP Bank, de aproape 40.000 de lei.

Creditele lui Teodosie Tomitanul în iunie 2021 (sursa: integritate.eu)

În declarația de avere din octombrie 2021, patru luni mai târziu, erau patru credite.

Creditele lui Teodosie Tomitanul în octombrie 2021 (sursa: univ-ovidius.ro)

Cel de la Garanti crescuse la 131.000 de lei iar cel de la OTP se transformase: din credit în lei, devenise credit în euro, dar de o valoare mult mai mare (aproape 31.000 de euro).

În plus, au mai apărut două credite: unul la BCR, de peste 107.000 de lei și unul la Banca Transilvania, de aproape 92.000 de lei.

Vraiște totală în declarațiile de avere

Potrivit Registrului Național de Publicitate Mobiliară al Ministerului de Justiție (instituție care menționează garanțiile depuse de debitori pentru credite bancare), Teodosie Petrescu (pe numele său din actele de identitate) a luat în 2021 un credit de la Banca Transilvania, în iulie. Dar mai luase unul în martie 2020, pe care ar fi trebuit să-l menționeze în declarația de avere din iunie 2021.

Citește și: DOCUMENT Macedon Porcu. Acesta este numele cu care s-a născut actualul Teodosie Tomitanul. Numele de familie și l-a schimbat în tinerețe

Creditul de la BCR, însă, este cert anterior anului 2020, deci ar fi trebuit menționat înainte de declarațiile depuse în 2021.

În total, potrivit declarației de avere din octombrie 2021, Teodosie avea de returnat la acea dată datorii bancare de aproximativ 330.000 de lei și 31.000 de euro, adică aproximativ 480.000 de lei. Fără dobânzi.

Citește și: Teodosie Tomitanul, cel mai turbulent lider al BOR, încasează 28.000 de lei pe lună de la stat. Mai mult de jumătate din bani vin prin Arhiepiscopie

Articolul Teodosie Tomitanul are credite bancare de 500.000 de lei pe care le ascunde de ANI. Nu se știe în cât timp trebuie să le returneze apare prima dată în defapt.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More