Pro integrare

Terorism: Un italian care se afiliase teroristilor Al Qaeda în Siria și Irak a fost arestat în Turcia

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Un tanar italian în vârstă de 24 de ani care se alaturase grupărilor teroriste afiliate Al Qaeda în Siria și Irak a fost arestat de poliție în Turcia în urma unei anchete inițiate în 2015 de echipa antiterorista din cadrul DIGOS-Italia care prevede  combaterea terorismului din Pescara.

Beneficiarul unui ordin de arestare preventivă emis în 2017, a fost depistat în apropiere de Idlib, Siria.

Datorită cooperării dintre autoritățile Turcești și cele Italiene, tânărul a fost transferat la Hatay, mai apoi a fost preluat de Poliția Italiană.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Acuzațiile împotriva sa sunt legate de terorism, inclusiv recrutarea internațională, propaganda terorismului și incitarea la comiterea de infracțiuni în astfel de scopuri. Ancheta a fost coordonată de procurorul din L’Aquila: tânărul, care s-a mutat recent în Elveția împreună cu familia sa, s-a convertit la islam fiind inca minor iar ulterior a fost radicalizat.

După ce și-a schimbat ideologia jihadistă, în 2014 s-a mutat în Orientul Mijlociu, fiind în jabat Fatah al Sham, o formație în stil Qaeda, împreună cu soția sa, cetățean turc cu care a avut trei copii. Investigațiile de combatere a terorismului de catre Digos au făcut posibilă demonstrarea faptului că tânărul a participat, de asemenea, la luptele dintre grupările teroriste afiliate al Qaeda între Siria și Irak și a desfășurat activități de propaganda in vederea racolarii altor persoane in gruparile criminale.

Informațiile obținute în urma unei comisii internaționale și cooperarea in Turcia le-au permis anchetatorilor să-l localizeze în zona idlib, unde locuia cu familia sa: tânărul, a cerut să fie predat autorităților italiene. Oamenii de la Anti-Terorism, Aise și Digos din Pescara au mers la Hatay, un oraș din apropierea graniței cu Siria, pentru a prelua detinutul pe data de 24, el se află acum în închisoare în Italia. Pe de altă parte, soția și cei trei copii ai săi au rămas în Turcia.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...