Pro integrare

Timisoara/Viena – trenurile speciale pentru asistentele medicale romance nu mai circula

Guvernul Romaniei a anuntat ca zborurile charter catre si dinspre Austria vor fi din nou posibile

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Coridorul pe calea ferata Timisoara/Viena – pentru asistentele medicale romance au fost intrerupt.

“Din cauza reglementărilor de “relaxare” în materie de călătorie pentru zborurile charter sau autobuze ale guvernului român, nu mai este necesar să continuăm coridorul feroviar”, a informat Camera de Comerț Austria. Guvernul Romaniei a anuntat ca zborurile charter catre si dinspre Austria vor fi curand din nou posibile
“Trenul de la Timișoara la Viena-Schwechat a fost ultimul”.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

“Dacă va mai fi necesar datorită corona, legătura feroviară poate fi pornită din nou în orice moment. În total, între Austria și România au fost 1,600 de pasageri pe cele șase trenuri.”
Camera de Comerț a stabilit legătura feroviară împreună cu ÖBB deoarece din cauza pandemiei coronavirus călătoria îngrijitorilor (de 24/24) nu a fost posibilă după sfârșitul rotației lor catre țara lor de origine. Un obstacol pentru unii a fost si faptul ca a trebuit sa intre intr-o carantina de doua saptamini dupa ce s-au intors in Romania..
Camera de Comerț a fost multumita in legatura cu aceasta actiune

” Trenurile Austria – Romania-Austria au fost “foarte bine venite”. “Modul foarte sigur de a călători ,  ne birocratic și rapid de gestionare au fost relevant”.
Inițial au existat probleme în aplicarea acestui proiect de calatorie trenul. Primul anunț privind un tren special al ministrului european Karoline Edtstadler (ÖVP) de la sfârșitul lunii aprilie a fost anulat de București. Doua saptamini mai tirziu, s-a ajuns la un acord final cu Guvernul Romaniei. Primul tren din Timisoara a sosit la gara de pe aeroportul Viena Schwechat pe 11 mai. La bordul trenului se aflau mai puțin de 80 de persoane ,în principal femei .La Viena, romanii au fost testati pe Covid-19, iar cu testul negativ au putut merge la familii.
Aproximativ 33,000 de persoane din Austria depind de îngrijirea 24/24. Aproximativ 60,000 de asistente au grijă de acești oameni, aproximativ jumătate dintre aceștia provenind din România.

[post]

- Comunitatea Diaspora -

Sursa: oe24

- Advertisement -

Comentarii
Loading...