Transparenta la Ministerul Romanilor pentru Romanii de Pretutindeni

Petitia romanilor din Diaspora
Foarte multe O.N.G.-uri sunt revoltate de modul in care se desfasoara finantarile (atat concursurile de selectie, cat si derularea contractelor) oferite de Ministerul care ar trebui sa se ocupe de romanii de peste hotare, indiferent de denumirea sau conducerea pe care a avut-o in diferite perioade de timp.
Sunt unele O.N.G.-uri despre care se spune ca sunt “abonate” la finantari, nu doar pentru ca stiu sa faca proiecte eligibile. Oricare ar fi explicatia, faptul ca majoritatea nu isi pot finanta proiectele este opusul lui “win/win”, adica o pierdere pentru toti.
Noi, romanii din diaspora suntem ratiunea de a fi a acestui Minister.
Ca atare CEREM RESPECT.
CEREM: transparenta in evaluarea proiectelor (incepand cu comisia de evaluare, si cea de contestatii, probitate in acordarea puctajelor, tinand cont de toate elementele din cerere), precum si respectarea de catre Minister a angajamentelor de finantare. Si
pentru ca Ministerul a dovedit in toti anii ca nu poate gestiona corect aceasta activitate, CEREM sa initieze o consultare publica in randul ONG-urilor din diaspora in legatura cu aceasta activitate, eventual cu o solutie inteligenta de implicare a lor in evaluare si analiza contestatiilor.
CEREM crearea unui grup de solutionarea reclamatiilor extern, cu membri din Diaspora, care sa analizeze contestatiile.
 

Vino alaturi de noi!


Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,

[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More