Trei zile de vot pentru românii din diaspora: “PMP a purtat o victorie uriașă pentru români!”

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului a stabilit joi, 27 iunie, că votul din diaspora se va desfășura pe parcursul a trei zile, vineri, sâmbătă și duminică, iar MAE va trebui să ceară înainte de data alegerilor ministerului de resort din fiecare stat, numărul cetățenilor români care își au domiciliul, reședința sau altă formă de înregistrare în statul respectiv.
[cosmin]
“Dezbaterile în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală privind votul din diaspora au continuat și astăzi (n.r joi, 27 iunie), finalizându-se cu un proiect de lege care va merge spre dezbatere la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și ale Senatului, urmând votul în plen.
Au fost dezbătute Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui României, Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondență și Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.
PMP a purtat o victorie uriașă în ceea ce privește acceptarea majorității amendamentelor depuse care, de altfel, se regăsesc și în alte proiecte de legi aflate deja în dezbatere în Parlamentul României.
Printre propunerile PMP care au fost acceptat astăzi se află un amendament foarte important care va impune Ministerului Afacerilor Externe să ceara înainte de data alegerilor ministerului de resort din fiecare stat, numarul cetățenilor români care își au domiciliul, reședința sau altă formă de înregistrare în statul respectiv.
[cosmin]
De asemenea PMP a solicitat și amendamentul a fost acceptat ca în ziua alegerilor, un reprezentant al secției de votare să constate numărul cetățenilor români aflați la coadă în fața secțiilor de vot și, în funcție de acesta să prelungească ora alegerilor până la ora 24.00. Tot o propunere a PMP acceptată astăzi este și votul anticipat de 3 zile și votul prin corespondență. Menționez că proiectul de lege a fost votat cu Da în comisie, de toate partidele parlamentare în afară de UDMR”, comunicat- Doru Petrișor Coliu, Deputat Diaspora
Propunerea legislativă va fi supusă votului senatului luni, 1 iulie, și miercuri, 3 iulie, Camerei Deputaților

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More