Pro integrare

Turcia îl convoacă pe ambasadorul Italiei la Ankara, după ce premierul Mario Draghi l-a numit pe Erdogan dictator

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ministerul Afacerilor Externe din Turcia l-a convocat joi noaptea pe ambasadorul italian la Ankara, Massimo Gaiani, pentru a protesta faţă de comentariile făcute în cursul zilei de premierul italian Mario Draghi la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, pe care l-a numit dictator, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Cotidianul turc Hurriyet a transmis în regim de „breaking news” informaţia despre convocare pe pagina sa web şi a relatat că ministrul de externe Mevlut Cavusoglu „a condamnat energic”, într-un succint comunicat de presă publicat pe Twitter, cuvintele şefului guvernului italian.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată la Roma, Draghi l-a numit pe Erdogan dictator, în contextul în care deplânsese „umilinţa” la care a fost supusă şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de către preşedintele turc, în timpul unei vizite la Ankara făcută marţi împreună cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

La reuniunea în cauză, şefa executivului european nu a avut alocat un scaun alături de cei doi bărbaţi. Erdogan şi Michel s-au aşezat în centrul unui mare salon în care erau amplasate două scaune, în timp ce Von der Leyen a fost nevoită să se aşeze pe o canapea amplasată lateral, la câţiva metri distanţă. „Am fost foarte mâhnit de umilinţa pe care preşedinta Comisiei a trebuit să o suporte cu aceşti, să le spunem pe nume, dictator”, a declarat joi Mario Draghi.

„Condamnăm energic retorica populistă inacceptabilă a premierului italian Draghi şi declaraţiile sale urâte şi iraţionale la adresa preşedintelui nostru ales”, a scris Cavusoglu în tweet-ul său.

Anterior, şeful diplomaţiei turce dăduse asigurări că decizia cu privire la locul pe care urma să-l ocupe Von der Leyen a fost luată în conformitate cu sugestiile făcute de funcţionarii Bruxellesului care s-au ocupat de chestiunile de protocol.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...