Pro integrare

UE – O instanță din UE condamnă România pentru încălcarea drepturilor de identitate de gen

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Bruxelles – Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat astăzi România pentru încălcarea drepturilor a două persoane care și-au transformat identitatea de gen fără a fi supuse unei intervenții chirurgicale sexuale.

Cei doi cetățeni români, în vârstă de 44 și 38 de ani, înregistrați ca femei la naștere, au primit refuzul cererii de schimbare a sexului pentru că nu au furnizat dovezi ale unei operații de schimbare de sex, potrivit France24.

Judecătorii CEDO au dispus în unanimitate României și guvernului să plătească daune morale de 7.500 de euro fiecărui reclamant.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Unul dintre ei a primit, de asemenea, daune materiale de 1.153 de euro, după ce a fost supus unor operații de schimbare a organelor genitale feminine.

Instanța a precizat că hotărârea autorităților române îi reprezintă pe cei doi, care nu au dorit să se opereze, se confruntă cu o dilemă insolubilă: să accepte o operație împotriva voinței lor și să renunțe la dreptul lor la integritate fizică sau să renunțe la dreptul de a obține recunoașterea identității lor de gen, ambele drepturi care intră sub incidența protecției vieții private. , astfel se prevede în instanță.

Poziția României i-a plasat pe cei implicați într-o situație de vulnerabilitate, umilință și anxietate, nereușind să echilibreze interesul general în mod egal cu interesele persoanelor în cauză, a precizat Curtea.

Rossella Di Ponzio

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...