Uleiurile minerale aromatice, folosite de companii ca Danone și Nestlé, sunt periculoase. Cerințe legale care să ne protejeze pe noi, consumatorii, de contaminarea cu ulei mineral în alimente au cerut cei de la Foodwatch Austria. Acum, în sfârșit, există un impuls: UE dorește să introducă limite pentru uleiul mineral suspectat de a provoca cancer. Acesta este un prim pas important.
Cu toate acestea, nu este suficient pentru a spori siguranța alimentară în Europa. Numai o limită de toleranță zero poate alunga din farfuriile noastre uleiul mineral suspectat de cancer.

Citiți și: Ce conțin produsele tip PATE DE PORC? Iată realitatea după analiza a 40 de produse

Uleiurile minerale aromatice, folosite de companii ca Danone și Nestlé, sunt periculoase

În repetate rânduri, Foodwatch a testat alimentele pentru a detecta contaminarea cu ulei mineral suspectat de a provoca cancer. Numai în decembrie anul trecut, a testat 152 de alimente din diferite țări ale UE. Rezultatul alarmant: s-a descoperit că unul din opt alimente conținea contaminanți de ulei mineral suspectați de a provoca cancer. Uleiul mineral poate pătrunde în alimente pe diferite căi: de exemplu, în timpul recoltării, prelucrării sau prin ambalare.

Deși riscurile pentru sănătate ale contaminării cu ulei mineral sunt cunoscute de ani de zile, companii alimentare precum Danone și Nestlé au minimizat în mod repetat problema. De exemplu, după testul Foodwatch privind laptele pentru bebeluși pentru uleiul mineral periculos din 2020, responsabilii de la Bruxelles și Viena au stat cu mâinile în sân și au privit.

Citiți și: Înșelătoria de pe sticlele de ulei, te face să crezi că e un produs autohton

Acum lucrurile se mișcă. Cele mai recente teste alimentare Foodwatch au dat un impuls important. În cele din urmă, experții UE sunt foarte clari: uleiurile minerale aromatice sunt periculoase și nu au ce căuta în alimentele noastre.

Decizia UE de a introduce valori limită pentru uleiurile minerale aromatice (MOAH) reprezintă un prim pas important. Cu toate acestea, nu este suficient pentru o mai mare siguranță alimentară în Europa. Foodwatch pledează pentru o limită de toleranță zero pentru uleiurile minerale suspectate de a provoca cancer în toate alimentele.

surse: Foodwatch.org, ZiarulRomanesc.at

Postarea Uleiurile minerale aromatice, folosite de companii ca Danone și Nestlé, sunt periculoase și nu au ce căuta în alimente a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Uleiurile minerale aromatice, folosite de companii ca Danone și Nestlé, sunt periculoase. Cerințe legale care să ne protejeze pe noi, consumatorii, de contaminarea cu ulei mineral în alimente au cerut cei de la Foodwatch Austria. Acum, în sfârșit, există un impuls: UE dorește să introducă limite pentru uleiul mineral suspectat de a provoca cancer. Acesta… Read More »Uleiurile minerale aromatice, folosite de companii ca Danone și Nestlé, sunt periculoase și nu au ce căuta în alimente
Postarea Uleiurile minerale aromatice, folosite de companii ca Danone și Nestlé, sunt periculoase și nu au ce căuta în alimente a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Diaspora Ro