Ultima dorință a unui tânăr român grav bolnav, dus din Italia cu un avion ambulanță: Vreau să mor acasă

Povestea tânărului român Ionuț Petreuș, în vârstă de 16 ani și elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighetul Marmației, este una deosebit de tristă. Băiatul suferea de o gravă boală autoimună și a fost dus în țară vineri, 1 mai, din Italia, cu un avion ambulanță, pentru a i se respecta ultima dorință: să moară acasă. Ionuț s-a stins noaptea trecută, cea care a urmat sosirii în România.

Băiatul a fost diagnosticat în toamna anului trecut cu o boală autoimună rară, fără a se descoperi cu exactitate care este aceasta, boală care îi afecta toate organele interne. A fost spitalizat în cursul lunii noiembrie 2019 la un spital din Cluj Napoca, dar operația pe creier la care trebuia supus nu se putea realiza în România de aceea a fost transportat la o clinică din Italia.

Acolo medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, dar din nefericire, starea de sănătate a tânărului român a continuat să se deterioreze și boala autoimună de care suferea a progresat.

Ultima dorință a lui Ionuț și a familiei sale a fost să ajungă acasă în viață și să nu moară într-o țară străină.

Un ONG, Asociația „Blondie”, s-a implicat în strângerea de fonduri necesare pentru a-l aduce acasă cu un avion ambulanță. Costul transferului din Italia spre România a fost unul foarte ridicat, în sumă de aproximativ 17.000 de euro.

La scurt timp după ce a ajuns în România băiatul a decedat.


Cu doar câteva ore înainte de a muri, Ionuț a publicat pe Facebook un mesaj deosebit de emoționant. El și-a luat la revedere de la familie, prieteni, colegi și profesori:

„Dragii mei, vă mai amintiți de mine? Că am lipsit un pic mai mult dintre voi. Așa a fost să fie, mi-a fost tare greu fără voi toți ❤️. Dar vă promit că de azi înainte în toată secunda vieții voastre voi fi lângă voi, nu voi mai lipsi niciodată. S-a terminat cu boala și cu suferința mea, de-acum înainte grija mea este să nu mai lipsesc niciodată de lângă voi, cei care m-ați iubit, colectivul clasei a X-a E, împreună cu doamna dirigintă Stoianovici Adelina. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că m-ați ajutat să mă întorc acasă și nu uitați, v-am promis că atunci când vă va fi mai greu, voi fi lângă voi ❤️”.

ei 17.000 de euro încă nu s-au strâns, iar până luni, 4 mai, familia trebuie să efectueze plata facturii pentru avionul ambulanță cu care Ionuț a fost adus acasă.

Un ONG, Asociația „Blondie”, s-a implicat în strângerea de fonduri necesare. Persoanele care doresc să doneze pentru a ajuta familia o pot face în contul Asociației Blondie”:

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – lei;

RO37 INGB 0000 9999 0909 6765 – euro;

Deschise la ING Bank – sucursala Obregia, Asociatia „Blondie – Împarte pentru altă parte”, C.U.I. 40914732.

✈️

Pubblicato da Asociația Blondie su Lunedì 27 aprile 2020

Se poate dona și în contul de Revolut, în contul asociat numărului de telefon +40 757 494 293.

Zbor lin, pruncut! Îți mulțumim ca ne-ai învățat ca nimeni, nimeni nu trebuie sa plece din lumea asta fără a afla cum e…

Pubblicato da Asociația Blondie su Giovedì 30 aprile 2020

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More