Avion de tipul ATR-72. Foto: www.atr-aircraft.com

Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbuşit lângă aeroportul Pokhara, în centrul Nepalului, cel puţin 40 persoane fiind decedate, informează BBC.

Avionul decolase din capitala Kathmandu cu destinaţia Pokhara. Aparatul de zbor s-a prăbuşit între vechiul şi noul aeroport din oraşul Pokhara.

Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula, care a precizat că sunt în desfăşurare operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori. Printre pasageri se aflau zece cetăţeni străini.

„Echipele de salvare au sosit deja la locul incidentului şi încearcă să stingă focul”, a declarat un responsabil local, Gurudutta Dhakal.

Dintre pasageri, se spune că 53 sunt nepalezi. În avion se aflau cinci indieni, patru ruși și doi coreeni. De asemenea, a mai fost câte un pasager din Irlanda, Australia, Argentina și Franța, printre altele.

ATR 72 este modelul de generație superioară care a urmat după ATR 42. Acesta este tot un avion cu elice acționate de două turbopropulsoare, cu rază de zbor ceva mai mare decât ATR 42 și cu o configurație mai mare de pasageri. Primul zbor a avut loc pe 27 octombrie 1988.

Aeronava este prezentă și în flota Tarom, care vrea să ajungă până la 9 avioane de acest tip.

The post Un avion s-a prăbușit în Nepal, cel puțin 40 de persoane au murit. Aeronava se află și în flota Tarom appeared first on .

Diaspora Ro