FOTO: Twitter / Armada de Colombia

Marina colombiană a salvat un bărbat din Republica Dominicană care afirmă că a supravieţuit 24 de zile în derivă în Caraibe pe o barcă cu pânze, mâncând ketchup, pudră de usturoi şi cuburi de condimente, conform The Guardian.

Elvis François, în vârstă de 47 de ani, scrisese cuvântul „ajutor” în limba engleză pe carena ambarcaţiunii, ceea ce, conform oficialilor, a ajutat la salvarea sa.

Barca cu pânze a fost văzută din aer la 120 de mile marine nord-vest de peninsula Guajira, iar François a fost dus în oraşul-port Cartagena de o navă care trecea, a transmis Marina columbiană într-un comunicat.

Potrivit relatărilor lui François, calvarul său a început în decembrie, când curenţii au atras barca cu pânze în larg, în timp ce el făcea reparaţii în zona insulei St Martin din Antilele Olandeze, unde locuieşte.

„Mi-am sunat prietenii, au încercat să mă contacteze, dar am pierdut semnalul. Nu aveam altceva de făcut decât să stau şi să aştept”, şi-a amintit François.

El a spus că a supravieţuit  cu o sticlă de ketchup, pudră de usturoi şi cuburi Maggi. Sănătatea sa este bună, însă a pierdut în greutate.

Barca cu pânze a fost abandonată pe mare când François a fost preluat de nava comercială.

Marina columbiană a transmis că François a gost supus unui control medical şi apoi a fost predat autorităţilor de imigraţie pentru a fi trimis înapoi în Republica  Dominicană.

The post Un marinar a supravieţuit 24 de zile în derivă în Caraibe pe o barcă cu pânze, mâncând ketchup, pudră de usturoi şi cuburi de condimente appeared first on .

Diaspora Ro