Un nor masiv, în formă de OZN, plutea deasupra unui oraș din Turcia, schimbându-și culorile de la portocaliu la roz la galben, în timp ce răsăritul soarelui arunca raze asupra sa.

Privitorii au observat imaginea suprarealistă, desprinsă parcă din filmele SF, deasupra Bursei joi, 19 ianuarie, a informat TRT World, care a distribuit un videoclip pe Twitter.

Formația de formă ovală, cu inele duble, părea să privească orașul din spatele versantului muntos din apropiere, arată fotografiile.

Forma plutitoare a durat aproximativ o oră înainte de a dispărea de pe cer, a raportat Agenția Anadolu.

Acest tip de nor, care se mai numește și nor „OZN”, are forma unei farfurii sau a unei lentile convergente și apare de obicei în zonele montane. Formarea lui depinde de condițiile de mediu și cele atmosferice, cum ar fi vântul, presiune atmosferică, umiditatea și temperaturile existente în acel moment. Acești nori sunt sunt pur și simplu aer umed care s-a condensat deasupra unui vârf muntos. Cunoscuți sub denumirea științifică de altocumulus lenticularis, acești nori stranii se formează atunci când temperatura aerului scade, iar picăturile de umezeală sunt împinse pe o pantă abruptă de vântul și curenții de aer puternici. Norii lenticulari pot cauza turbulențe dacă sunt traversați de avioane.

The post Un nor spectaculos, în formă de OZN, filmat în Turcia appeared first on .

Diaspora Ro