Un procuror contrazice un certificat medico legal cu păreri personale pe care le aplică in decizii!

În România, predomină stupiditatea in rândul procurorilor!
Vă prezentăm relatarile unui Avocat, care se luptă cu sistemul bolnav, in cazul unui tânăr care a decedat din cauza loviturilor!
Avocatul Călin Pipernea din Iași relatează:
Update în cazul omorului din Sinești.
Acum câteva luni scriam despre cazul băiatului de 32 de ani găsit mort într-o văioagă la 200 de metri de casă.
A murit în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019. Acum aproape un an.
În tot acest timp poliția si procurorul a desfășurat o anchetă jalnică.
Practic, nu s-a făcut aproape nimic, toate presiunile mele în a încerca să se lamureasca cine l-a omorât pe acel băiat, au ramas fără răspuns.
S-a mers pe o serie de piste false abandonate pe parcurs.
De fapt, a trebuit să fac o anchetă pe cont propriu pentru a afla cine a bătut victima si cine probabil i-a provocat moartea.
Cu o seară inainte băiatul fusese la tăiat lemne si apoi la băut cu niste indivizi renumiți pentru scandalurile pe care le provocau în zonă.
In jur de ora 23 – asa cum a recunoscut unul dintre ei – victima a fost lovită in față de unul dintre acesti indivizi.
Dar atat. Insa baiatul a murit din pricina unei rupturi de ficat si a unei coaste rupte care i-a perforat organul provocându-i hemoragie internă.
Dupa ce a parcurs 300 de metri spre casă , s-a prăbușit și a murit.
Certificatul medical constată ca și cauză a morții ruptura de ficat urmată de hemoragie internă provocată prin loviri repetate cu corpuri contondente și /sau prin căderi repetate.
Insa pe acel deal era o zăpadă de 20-30 de cm (măsurată a treia zi de mine). Cărarea era mărginită de tufe de spini, nu erau copaci, pietre sau alte asemenea obstacole.
Ei, ce credeți că decide domnul procuror? Clasează dosarul cu concluzia că – atentie! – doctorii nu au dreptate și că, de fapt, băiatul nu a fost bătut ci a căzut și și-a rupt coasta, apoi ficatul!
Pe zăpadă proaspăt ninsă, de jumătate de metru!
E prima oară în experiența mea când un procuror contrazice un raport medico-legal!
Contrazice știința prin presupuneri! In raport spune clar că a fost lovit cu corpuri contondente!
Bun, prin cădere. Dar am aflat ca ficatul se poate rupe doar la o cădere pe o suprafață DURĂ de la 3-4 metri! In fine, bineinteles că nu am renuntat si am făcut plângere impotriva ordonanței de clasare la procurorul ierarhic superior.
Vom vedea soluția dar bănuiesc că vom ajunge in instanță.
Și asta după ce, prin forțe proprii, eu am identificat suspecții și am solicitat reținerea lor pentru loviri cauzatoare de moarte. Nu am fost luat in seama. Indivizi recidiviști, cu cazier. In timp ce băiatul care a murit nu a avut niciodată probleme cu poliția, un om liniștit. Vom vedea ce urmează .
Patetic cum aceste persoane, plătite să facă o meserie, fac abuz de incompetență.
Un procuror prin sinea lui, nu poate contrazice un certificat medico legal, în cel mai rău caz, poate cere o nouă expertiză. [post] [cosmin]

DiasporaRomania