Un român din oraşul spaniol Paterna in perioada carantinei a confecţionat mii de măşti pe care le-a împărțit gratuit localnicilor, dar a primit amendă pentru că a ieșit din casă

Un român din Spania a ajuns eroul orășelului Paterna. Datorita lui, mii de spanioli au avut măști de protecție în perioada în care nu se mai găseau în farmacii. Gestul lui, apreciat chiar de primarul localității, îl va costa însă scump. A primit amendă de la poliția locală pentru că a ieșit din casă în timpul carantinei pentru a împarți măștile.

Victor are un atelier de creație în orașul Paterna. În perioada carantinei a confecționat mii de măști pe care le-a împărțit gratuit localnicilor. Multe dintre ele le-a dus personal acasă la bătrâni sau persoane imobilizate în scaune cu rotile. Săptămână trecută a primit chiar o scrisoare de mulțumire din partea primarului localității, însă la două zile distanță i-a sosit și amenda de la poliția locală.

Victor Ursariu: “În ziua 31 martie am ieșit pentru a împarți măști persoanelor care aveau nevoie, am fost oprit de poliție în La Caniada, mi-au dat o amendă de 601 euro pentru că am ieșit din casă”.

Localnicii din Paterna au fost revoltați și consideră că i s-a făcut o mare nedreptate. Pe grupul de susținere creat pe o rețea de socializare s-au strâns sute de mesaje, în care oamenii îi cer primarului să anuleze amenda.

Juan Jose Moya Garcia, administratorul grupului “Paterna te ajută!”: “Victor este un om special pentru Paterna! Este prima persoană care a început să facă măști și datorită lui în Paterna toată lumea a avut măști. Localnicii din Paterna, grupul “Paterna te ajută!” și toate celelalte grupuri din oraș cer ca această amendă să nu meargă înainte. În acest moment, amenda de 601 euro pentru Victor înseamnă să îl distrugi, e ca și cum i-ai spune: luna aceasta, nu mănânci!”

După presiunile localnicilor, Victor a fost chemat la primărie pentru a discuta cu autoritățile.

Victor Ursariu: „Comunitatea de aici m-a susținut mult, am mulți prieteni care cunosc în primărie persoane care mă pot ajuta și s-au oferit să mă susțină și să mă ajute cu această amendă”.

În Spania, carantina a fost extrem de dură. Nimeni nu a avut voie să iasă din casă fară un motiv bine întemeiat. S-au dat peste un milion de amenzi în perioada carantinei, cuprinse intre 600 și 30 de mii de euro, valoarea totală depășind suma taxelor plătite de cetățeni în ultimii patru ani

Video TVR

Sursa: TVR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More