Un echipaj de poliție rutieră din Biroul Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva a prins, vineri după-amiază, pe autostrada A10, un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeș, al cărui șofer avea un comportament agresiv. Acesta nu păstra distanța de siguranță față de vehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnalele luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți să elibereze banda, informează IPJ Alba. A primit două amenzi în valoare de 9.610 lei.

Autoturismul a fost oprit în spațiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar când polițiștii i-au cerut actele, acesta a refuzat să prezinte actul de identitate. Șoferul a fost identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani din localitatea Cătanele, județul Argeș.

Recomandare: Românii nu știu să conducă pe autostradă! 4 reguli care ne pot salva viața

„Ulterior, acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service. Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare”, a adăugat sursa citată.

De asemenea, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări pentru ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

The post Un șofer care folosea flash-uri pe autostradă s-a ales cu permisul suspendat și amenzi de 9.610 lei appeared first on .

Diaspora Ro