Pro integrare

Unde puteți cere asistență consulară

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ministerul Afacerilor Externe acordă asistenţă consulară prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate:

  • cetăţenilor români, indiferent de ţara de reşedinţă;
  • în anumite situaţii, persoanelor care au şi cetăţenie română (bipatrizi);
  • cetăţenilor statelor UE, în cazul în care ţara lor nu are reprezentanţă diplomatică în statul în care se află (în conformitate cu articolul 23 din Tratatul Uniunii Europene şi cu prevederile Deciziei 96/409/ PESC).

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Atenţie! MAE nu poate oferi asistenţă consulară cetăţenilor străini (exceptând cazurile de mai sus), chiar dacă aceştia au rezidenţă în România.

Puteţi cere asistenţă consulară:

  • Ambasadelor României şi oficiilor consulare, existente în ţările în care vă aflaţi;
  • Direcţiei Relaţii Consulare din Ministerul Afacerilor Externe;
  • Consulatelor onorifice ale României vă pot oferi asistenţă consulară limitată, în conformitate cu legislaţia în vigoare, sau pot semnala problemele dumneavoastră celei mai apropiate misiuni diplomatice româneşti.
  • În cazul în care vă confruntaţi cu o situaţie de urgenţă într-o ţară unde România nu are nicio reprezentanţă diplomatică sau consulară, în calitate de cetăţean european, vă puteţi adresa misiunii diplomatice sau oficiului consular de carieră al oricărui stat membru UE (pentru mai multe detalii consultaţi rubrica Asistenţă consulară europeană).

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } );