Austria:au rămas în vigoare controale pentru cetățenii care nu provin din țările vecine, precum români sau bulgari

Controalele aleatorii continua totuși la granițele Austriei

Joi, la Burgenland, politia si Armata Federala erau în plin proces de reducere a acțiunilor la granița Ungariei pana la stadiul de dinaintea crizei Corona. În cadrul operațiunii de asistență/migrare a poliției de frontiera, au fost efectuate și verificări aleatorii în fața barierelor pentru Covid-19 care vor continua acum, a fost raportat de poliție. De asemenea, au rămas în vigoare controale pentru cetățenii care nu provin din țările vecine, precum românii sau bulgarii. Situația traficului la punctele mari de trecere a graniței a fost liniștită, potrivit Direcției de Poliție de stat, nu au existat blocaje majore de trafic, se afirma în raport.
Ieri la granița Salzburg Freilassing: soferii cu plăci de înmatriculare austriece trebuia sa prezinte dovada pentru trecerea frontierei cu Germania (navetiști, de exemplu); cei care nu puteau arata  un act doveditor au fost respinși, de exemplu șoferii care doreau să meargă la Freilassing pentru cumpărături. În parcările din marile supermarketuri din orașul german, care erau frecvent frecventate de austrieci pe vremea non-Corona, cu greu au putut fi văzute mașinile cu plăcuțe de înmatriculare din Salzburg. Camioanele și autobuzele puteau trece în mod liber, iar majoritatea mașinilor cu plăcuțe de înmatriculare germane nu au fost controlate.

Sursa: SalzburgerN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More